a világból

Átmeneti szállót hozott létre egy brit iskola azoknak a diákoknak, akiknek nincs hol lakniuk. Az intézmény igazgatója azután döntött így, hogy kiderült, egy diák négy hónapon keresztül az egyik parkban töltötte az éjszakákat.

A londoni Quintin Kynaston iskola hálótermeket alakít ki: itt alhatnak majd azok a tanulók, akik anyagi okok miatt kerültek az utcára, vagy valamilyen családi krízis miatt nincs hol lakniuk. „Harminc fiatal kerülhet ilyen elkeserítő helyzetbe a következő hónapokban. Az egyik fiú, aki a Hyde parkban töltötte az éjszakákat több hónapon keresztül, az egyik legtehetségesebb diákunk. Az édesanyjának mentális problémái vannak, egész egyszerűen kirakta őt az utcára” – mondta a Guardiannak Jo Shuter, az iskola igazgatója.

Nem a londoni intézmény az egyetlen, amely foglalkozik a hajléktalan fiatalok problémáival – egy kenti iskola is szálláslehetőséget ajánlott fel a bajba került diákoknak. A Quintin Kynaston-ház létrehozásában olyan brit hírességek segítettek anyagilag, mint Kieran Gibbs, az Arsenal játékosa, vagy az intézmény volt diákja, a Madness zenekar egyik tagja.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com