Belföld

A 3Sz a Magyar Ügyvédnők Egyesületével közösen kíván létrehozni egy olyan speciális jogsegélyszolgálatot, amely elérhetővé teszi a jogsegélyszolgálatot azon csoportok számára, akiknek erre nincs a jelenlegi rendszerben nincs lehetősége.

A jogsegélyszolgálat jelenlegi rendszerben lineáris folyamatként, kérdez-felelek rendszerben működik, ahol egyáltalán működik. Az a logika működteti, hogy akinek problémája van, az majd megkeresi az illetékest, aki tud válaszolni, felteszi a kérdést és a jogász majd válaszol, és ő ezzel a válasszal majd előbbre lépett a probléma megoldásában. Ez a logika viszont feltételez egy olyan felvilágosult, polgárinak mondható mentalitást, amiben az emberek képesek megfogalmazni a jogi jellegű kérdéseiket, tudják, hogy ezzel hova fordulhatnak, és a kapott válaszokat tudják értelmezni.
Sok esetben nehézséget okoz a kevésbé iskolázott vagy infrastrukturális okoknál fogva a széles körű lehetőségektől elvágott rétegek számára a korszerű, eredményes, hatásos és főleg időben történő és szakszerű jogsegélyezés.

Sok esetben a hivatalból kirendelt jogász, vagy az egyes civil szervezetek által működtetett jogsegélyszolgálatok általában korlátozottan elérhetőek, ugyanakkor ahol van is rá lehetőség, az érintettek egy jelentős csoportja nem tud élni ezzel a lehetőséggel: nem tud róla, nem tudja megfogalmazni a kérdését, a mindennapi élet tudáskészletéhez nem tartoznak eszközök bizonyos problémák kezelésére, nem tudják pontosan mire használni ezt a lehetőséget. Több lépcsőben is elcsúszhat a kérdés: a kérdések egy jelentős része meg sem fogalmazódik, ha megfogalmazódik, nem jut illetékes emberhez, aki tudna válaszolni rá, illetve ha el is jut, nem biztos, hogy a válasz visszajut a kérdezőhöz.

Jelen projekt ezen a logikán túli megoldást kínál, kiszélesítve ezzel azok körét, akik hozzáférhetnek a jogsegélyszolgálathoz, egy olyan közbeeső szereplő beiktatásával, aki rendszeres kapcsolatban áll ezzel a csoporttal, és a legjobb „tolmácsa” lehet ennek a csoportnak: a szociális munkás.
 

 

logo_norveg.gif

 

A programot a Fővárosi Szociális Közalapítvány közvetítésével a Norvég Civil Támogatási Alap támogatja.

J O G Á S Z O K

Dr. Nagy Magdolna

 

Dr.N.M.NEpszava.jpg

Szakterülete: gazdasági jog, polgári jog, munkajog

Dr. Kovács Ildikó

 

dr_kovacs-ildiko.JPG

 

Szakterülete: polgári jog, munkajog, családi jog, társasági jog, közigazgatási jog

dr. Varga G. Béla

IMG_9840.JPG

 

Szakterülete: tulajdonjog, ingatlan, munkajog, családi jog, öröklési jog


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com