Belföld

A szervezet alelnöke szerint a 2010-es költségvetéssel "szegényházzá teszik az idősotthonokat és a pszichiátriai betegeket gondozó intézményeket" Az ágazatot sújtó megszorítások ellen tüntettek szombaton a Szociális és Munkaügyi Minisztérium előtt a szociális szolgáltatást nyújtó bentlakásos intézmények vezetői. Pósfai Gábor, a demonstrációt szervező Szociális Ellátók és Szociális Ellátottak Egyesületének alelnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a tárca képviselőjének petíciót adtak át, amelyben az ágazat problémáira hívják fel a figyelmet.

A demonstráción 20-30 intézmény vezetője vett részt és azért tiltakoztak, mert a 2010-es költségvetés tervezete szerint 14 milliárd forintot vonnának el a szociális szférából.

Pósfai Gábor, a demonstrációt szervező Szociális Ellátók és Szociális Ellátottak Egyesületének alelnöke a Független Hírügynökségnek azt mondta: a 2010-es költségvetéssel "szegényházzá teszik az idősotthonokat és a pszichiátriai betegeket gondozó intézményeket". Pósfai Gábor szerint négy éve folyamatosan csökken a szociális ágazat támogatása, és a mostani költségvetési tervezet átlagosan 10 százalékos normatíva-csökkentést tartalmaz. Ez pedig veszélyezteti a nappali gyermekjóléti ellátást is, azaz veszélybe kerülhet a bölcsődei illetve a nevelőintézeti ellátás - tette hozzá.

A tüntetők petíciót adtak át a Szociális és Munkaügyi Minisztérium képviselőjének. Ezt csaknem kilencezren írtak alá, a dokumentumban az ágazat problémáira hívják fel a figyelmet.

 
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com