Belföld

altBudapesten még vannak szabad helyek a hajléktalanszállókon, vidéken azonban, a hideg idő miatt már többen kértek bebocsátást, mint ahány férőhely elméletileg rendelkezésre áll. Vasárnap 18-szor risztották Budapesten a szociális munkásokat, három embert súlyos állapotban, egyet pedig kihűlve találtak meg.

Négy megyében - Vas, Heves, Tolna és Nógrád - száz százalékos kihasználtság felett működtek vasárnap este a Menhely Alapítvány által működtetett hajléktalanszállók a hideg időjárás miatt - mondta az [origo]-nak Matlári Ferenc, az alapítvány szóvivője. Budapesten és Pest megyében egyelőre még van szabad kapacitás, 71-72 százalékos kihasználtsággal működtek a szállók.

Vasárnap este és éjszaka összesen 18 bejelentést kapott az alapítvány utcán fekvő, "bizonytalan helyzetben lévő" emberekről. Közülük három állapota volt súlyos, egy emberre pedig kihűlt állapotban találtak rá. Őt a mentők az Erzsébet Kórházba szállították, állapotáról egyelőre nincs információ - mondta Matlári.

A Menhely Alapítvány egy adományozó segítségének köszönhetően, elegendő takarót tud vásárolni az utcai munkához, de továbbra is szükség lenne hálózsákokra és meleg férfi ruházatra - mondta Matlári, aki azt kéri, aki segíteni tud, vagy éppen utcán fekvő, felszerelés nélküli embert lát, hívja az alapítvány non-stop diszpécserszolgálatát a 338-41-86-os budapesti telefonszámon.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com