Belföld

Mind a hat magyarországi statisztikai régióban, továbbá Budapesten is működtetnek a hajléktalanellátó szervezetek olyan diszpécserszolgálatot, amelyet 24 órán keresztül hívhatnak a bajbajutottak.
Országszerte segítik a hajléktalanokat
Kardos T. Ádám, a Magyar Vöröskereszt zalai gondozóközpontjának koordinátora arra hívta fel a figyelmet, hogy a hét végére várható, rendkívüli hideg idő miatt sok hajléktalan kerülhet krízishelyzetbe. Nekik nyújt segítséget a minden régióban működő telefonos szolgálat, amelynek munkatársai együttműködnek a hajléktalanellátó szervezetekkel, a mentőkkel, a katasztrófavédelemmel, a rendőrökkel és a civil segítőkkel.

A bejelentéseket követően a diszpécserek megszervezik a megfelelő ellátást, a helyszínre küldik a krízisautót vagy gondoskodnak az átmeneti elhelyezésről. Hozzátette, hogy a segítségre sokaknak szükségük lehet, hiszen a napokban kihűlés miatt Miskolcon már meghalt egy ember.

Kardos T. Ádám hangsúlyozta: fontos lenne, hogy mindenhol megismerjék a közvetlenül hívható telefonszámokat, mert a bajbajutottakhoz gyakran csak a rendőrökön, mentőkön vagy más szervezeteken keresztül jutnak el. A nyugat-dunántúli regionális diszpécserszolgálat Zalaegerszegen működik, ide futnak be a Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből érkező hívások. A régió három megyéjében mintegy 700 férőhelyet tudnak biztosítani a rászorulóknak, ebből 380 átmeneti szálláshely és 284 éjjeli menedékhely.

Az intézményekben ellátottak és az utcán élő hajléktalanok száma nagyjából 1500 lehet ebben a régióban, ők többnyire a nagyobb településeken élnek. A kistelepüléseken azonban igen nagy a látencia, ott még nehezebb megfelelő ellátást nyújtani a hajléktalanoknak, akik hegyi pincékben, fűtetlen házakban, bódékban húzzák meg magukat, ezért sokszor nehezebb megtalálni őket.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com