Belföld

Szekszárdon, Törökszentmiklóson és Tatabányán fagytak halálra hajléktalanok a rendkívüli hidegben. Hét ember életét sikerült megmenteni. Szekszárdon egy 54 éves férfi fagyott halálra, ő az idei tél hideg éjszakáinak első áldozata Tolna megyében. Az eddigi információk szerint a férfi szombaton este, ittas állapotban indult el a Palánki-hegyen lévő tanyájához. Útközben feltehetően megcsúszott, elesett, esetleg elaludt, holttestére vasárnap találtak rá.

Törökszentmiklóson a piac területén szombat reggel fedeztek fel egy kihűlt hajléktalant. Az 52 éves férfihoz azonnal mentőt hívtak, de úton a kórházban meghalt. Tatabányán szintén egy hajléktalan fagyott meg, a 35 éves férfit egy ház kapujában találták meg. Az egyik lakó forró teával kínálta, de nem tudta megitatni vele az italt. A 31 fokosra hűlt férfit a mentő kórházba vitte, életét azonban nem tudták megmenteni. Mindegyik esetnél kizárta a rendőrség az idegenkezűséget.

A hétvégén többször kértek rendőri segítséget az utcán élőkhöz. Hét embert sikerült megmenteni azzal, hogy mentőt, kríziskocsit hívtak hozzájuk vagy bekísérték őket egy hajléktalanszállóra.
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com