Belföld

A Hajléktalanokért Közalapítvány arra kéri Herczog László szociális és munkaügyi minisztert, hogy nyissák meg a krízisalapot a hajléktalanok számára – közölte Vecsei Miklós, az alapítvány kuratóriumának elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

A miniszternek írt levélben kiemelték: az elmúlt hetek világossá tették, hogy a válság „megrendítette a társadalom legalsó rétegeinek lakhatási biztonságát, (...) elsősorban az alkalmi munkavállalási piac rohamos szűkülése miatt sokan vesztik el lakhatásukat”. „A családok, családtöredékek elhelyezése meghaladja lehetőségeinket” – tette hozzá az alapítvány.

Vecsei Miklós a sajtótájékoztatón rámutatott arra: a 2010-es költségvetés kevesebb támogatást biztosít számukra, mint az idei, munkatársaik már most jelzik, hogy egyre kevésbé bírják a feladatokat ellátni, mert egyre több ember él az aluljárókban.

A kuratórium elnöke arra kért mindenkit: „álljanak meg, ha veszélyben lévő embert látnak”, hívjanak mentőt vagy hívják a hajléktalanellátó diszpécserszolgálatát. Mint mondta, a televíziós csatornákon levetítenek egy rövidfilmet, hogy felhívják a figyelmet erre a veszélyre.

Az eseményen Kozma Imre, az idén 20 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke hangsúlyozta: minél több embernek éreznie kell a felelősséget a másik iránt, és erre karácsonykor is emlékeztetni kell.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com