Belföld

alt2010. január 14.-én, csütörtökön, 13 órára a Hajléktalanokért Közalapítvány Nagytermébe (Budapest VI., Szobi u. 3.) Idén a díjat a Hajléktalanokért Közalapítvány Kuratóriuma az állampolgári jogok országgyűlési biztosa hivatala munkatársainak ítélte. A díjat Vecsei Miklós, a Közalapítvány leköszönő kuratóriumi elnöke átadja a díjat, valamint röviden vázolja a hajléktalanügy előtt álló kihívásokat és az azokra adható válaszokat. A díjat átveszi Prof. Dr. Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa és bemutatja az ombudsman és munkatársai hajléktalansággal kapcsolatos tevékenységét.  A díjátadót követően rövid színdarabot láthatnak az AHA Hajléktalan Színpad előadásában.

A Hajléktalan Emberért Díjról és az eddigi díjazottakról

A Hajléktalan Emberért Díjat azok a támogatók kapják, akik jelentős segítséget nyújtanak a hajléktalan emberek helyzetének, életminőségének javításához, a hajléktalanság problémáinak orvoslásához.

A díjátadás időpontja nem véletlen: január 14. a meteorológiai statisztikában az év leghidegebb, a hajléktalanoknak legtöbb szenvedést hozó napja. A sajtó-média együttműködésére számítva ezzel a rendezvénnyel is rá kívánjuk irányítani a figyelmet arra, hogy a mai magyar társadalom talán legszámkivetettebb tagjai a hajléktalan emberek, akiknek életéhez rengeteg előítélet tapad. A hajléktalan embereket segítő szociális szakma, az itt dolgozó kollégák a más területről érkező segítségnyújtókkal együtt a hajléktalan lét nehézségét próbálják enyhíteni, és azon igyekeznek, hogy megváltozzanak hajléktalansághoz kapcsolódó téveszmék.

A Hajléktalanokért Közalapítvány Hajléktalan Emberért Díját elsőként 2006-ban Nagy Bandó András kapta, aki szószólója volt az új jelenségnek Magyarországon.
2007-ben Nigel Thorpe kapta a díjat, aki a Vodafone Magyarország Alapítvány elnökeként különböző programok támogatásával aktívan és hatékonyan járult hozzá ahhoz, hogy hajléktalan embertársaink sorsa jobbra fordulhasson.
A Barrus Könyvkiadó jelentette meg az Alkonyzóna című könyvet, majd folytatását, Az alkonyattól pirkadatig c. antológiát, mely hajléktalan emberek írásait, grafikáit tartalmazza. A kötetek létrehozásáért 2008-ban Balogh Edit és Fekete András kapta a díjat.
2009-ben a Kuratórium a díjat Dr. Bálint Györgynek, azaz Bálint gazdának adta elismerésül a Tarnabodban, a hajléktalanokat befogadó faluban végzett áldozatos munkájáért, a mezőgazdasági ismeretterjesztő előadás-sorozat szervezéséért és vezetéséért, a vetőmagvak, illetve a mezőgazdasági eszközök beszerzésében nyújtott segítségéért.

Vecsei Miklós sk.
További információ:
Kemecsei Judit
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Telefon: +3630/326-8067

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+1 #5 Buzás Endre 2010-01-15 17:14
A TASZ szerint Szabó megsértette az alkotmányt

Mohácsi Viktória EP-képviselő nyílt levélben fogalmazta meg aggályait Szabó Máté nyilatkozatáról . Az ombudsman kijelentéseit részletesen kommentálta, vitába szállt állításaival, és érvelt azokkal szemben. Arra próbálja például felhívni Szabó Máté figyelmét, hogy a kisebbségi törvény és az alkotmány tudomásul veszi a cigányok létezését, kollektív jogait.
Idézet
 
 
+1 #4 Buzás Endre 2010-01-15 17:14
A TASZ szerint Szabó megsértette az alkotmányt

Mohácsi Viktória EP-képviselő nyílt levélben fogalmazta meg aggályait Szabó Máté nyilatkozatáról . Az ombudsman kijelentéseit részletesen kommentálta, vitába szállt állításaival, és érvelt azokkal szemben. Arra próbálja például felhívni Szabó Máté figyelmét, hogy a kisebbségi törvény és az alkotmány tudomásul veszi a cigányok létezését, kollektív jogait.
Idézet
 
 
+1 #3 nemtom 2010-01-11 19:52
Vecsei leköszön? bővebben?
Idézet
 
 
-1 #2 veronika 2010-01-11 19:44
Sok rendezvény mindig ilyen lehetetlen időpontban van, egy melegedős kolléga számára legalábbis... :-)
Idézet
 
 
0 #1 szarnapomvan 2010-01-11 16:17
Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa egy interjúban arról beszélt, hogy figyelmeztetni kell a társadalmat a cigánybűnözésre . A Magyarországon élő cigányokat egy szinte törzsi csoportnak nevezte. Később közleményt adott ki, melyben elítélte a rasszizmust. Mohácsi Viktória EP-képviselő és a fővárosi cigány önkormányzat tiltakozott az ombudsman nyilatkozata ellen.

[censored]://index.hu/belfold/2009/04/02/szabo_mate_a_ciganybunozesre_figyelmeztet/
Idézet
 

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com