Belföld

Megjelentek a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) első idei pályázatai, melyekre összesen 4,4 milliárd forint erejéig jelentkezhetnek a civil szervezetek – közölte a szociális tárca vezetője keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten. A most meghirdetett pályázatok alapján működési költségekre 4 milliárd 11 millió, szakmai programok támogatására 367 és félmillió forint értékben pályázhatnak a civil szervezetek az NCA keretében – mondta Herczog László. A civilek támogatására szánt, összesen hétmilliárdos keretből 8 százalék az NCA működését szolgálja, a fennmaradó 6 milliárd 440 millió forint költségvetési forrás mintegy 70 százalékát hirdették meg január elején. A szaktárca vezetője kiemelte, hogy az NCA teljesen autonóm intézmény, amely felett a minisztérium csak jogi felügyeletet gyakorol. A szociális és munkaügyi miniszter megjegyezte, hogy eddig sok kritikát kaptak a pályázati kiírás elhúzódása miatt, csupán ez az oka annak, hogy idén ilyen korán hirdették meg a pályázatok nagy részét.

Nagy Ádám, az NCA tanácsának elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az elmúlt hat évben még sosem jelentek meg ilyen hamar a pályázatok, de ennek nincs politikai tartalma. Csupán arról van szó, hogy a pályázati eljárás a fellebbezésekkel együtt fél évig is eltarthat, tehát ahhoz, hogy júniusban pénzhez jussanak a civilek, január elején meg kell hirdetni a pályázatot. „Azt várjuk a minisztériumtól, hogy egyszerűsödjenek a pályázat adminisztratív terhei, a forma helyett a tartalom érvényesüljön.” – jegyezte meg az NCA tanácsának elnöke. A miniszterhez hasonlóan Nagy Ádám is kiemelte, hogy az NCA autonóm, a szaktárca csupán akkor avatkozhat be, ha sérül a pályáztok átláthatósága vagy jogszerűség.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com