Belföld

altHerczog László szociális és munkaügyi miniszter továbbra is kéri a lakosság fokozott figyelmét a kihűléses halálesetek megelőzéséért, amely az enyhébb téli napokon is komoly veszélyt jelent – közölte a szaktárca sajtóosztálya pénteken az MTI-vel. A szaktárca azt is kéri, hogy a probléma kezeléséhez eszközökkel rendelkező megyei és települési önkormányzatok, a mentőszolgálat és a rendőrség munkatársai, a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatást nyújtó szervezetek szakemberei települési szinten hangolják össze tevékenységüket, ha szükséges, hozzanak létre rendkívüli figyelőszolgálatot.

Közleményében a minisztérium kitér arra, hogy különösen nagy veszélyben vannak az utcán élő hajléktalanok és a saját, sok esetben fűtetlen lakásukban élő, nehezen mozgó, többnyire idős emberek. Árulkodó jel lehet a nem füstölő kémény, ha a szomszédot nem látják tüzelőt bevinni, ha az egyébként takarékos idős embernél folyamatosan ég a villany és jó ideje nem látni kimozdulni a lakásból.

Mindenképpen segítségre van szükség, ha fekvő, mozdulatlan vagy reszkető, esetleg ittas hajléktalan emberrel találkozik valaki. A tárca kéri, ha valaki olyan emberről tud, akit bármilyen okból kihűlés veszélyeztet, kérjen segítséget az ingyenesen hívható 107-es vagy a 112-es telefonszámon, vagy a hajléktalanellátó szervezetek által működtetett regionális diszpécserszolgálatok telefonszámain, illetve a polgárőrségen.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com