Belföld

A zsúfoltság ellenére senkit nem küldenek el; ha kell pótmatracokon, vagy akár székeken helyezik el a rászorulókat. Az előrejelzések szerint hétvégén mínusz 14 fok is lehet éjszaka.

A Vöröskereszt Csepeli hajléktalanszállóját 25, a Madridi úti krízis-szállót 10 férőhellyel bővítette, egy külön helyiségben pedig további 10 rászorulónak tud éjjeli menedéket biztosítani. Gál Gellért Ákos intézményvezető elmondta: a bővítésre azért volt szükség, mert már a mínuszok előtt megteltek a szállók, a nagy hideg beálltával pedig minden helyet ki kell használniuk.

Szeptember óta 84 ember fagyott halálra Magyarországon. Az utcai gondozó szolgálatok 500 speciális vízálló takarót is ki fognak osztani, hogy az utcán élő embereket is meg tudják védeni a kihűléstől - derül ki a Vörökereszt pénteki közleményéből.

A szervezet kiterjesztette a melegételosztást is a fővárosban. A Vöröskereszt Homok utcai főzőkonyhája alapesetben hétköznapokon üzemel, de egy támogatásnak köszönhetően január 30-ától egy hónapig minden szombaton nyitva tart, és további 400 adag meleg étel elkészítésével segíti a hajléktalanokat.

A hidegre való tekintettel a MÁV is sajtóközleményt adot ki, amelyben közölte: a rendkívüli időjárásra tekintettel valamennyi pályaudvar várótermét nyitva tartják, egészen az enyhülésig.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com