Belföld

Mint mondta, az állam korábban 24-25 éves korukig biztosította az ellátást az érintettek számára, a kormány azonban tavaly módosította a gyermekvédelmi törvény utógondozói ellátásra vonatkozó részét, így most akik tanulmányaikat befejezték, csak 21 éves korukig lehetnek a rendszerben. Herényi Károly hangsúlyozta azt is, hogy a 2009-es adatok szerint Magyarországon körülbelül tízezer hajléktalan él.

Nagy Tamás, az MDF Győr-Moson-Sopron megyei elnöke a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet: az állami gondoskodásban élő gyerekek később fejezik be a tanulmányaikat, mint a rendezettebb körülmények között élők.Véleménye szerint a fiatalokra 21 éves korukig költött pénzek teljesen hatástalanná válnak, mivel a fiatal a bizonyítvány megszerzése után nagy valószínűséggel az utcára kerül és hajléktalan ellátásba kényszerül.

A politikus, aki az MDF ifjúsági és sport kabinetét is vezeti, felhívta a figyelmet arra: ezek után a 18 éves fiatal azt fogja mondani, minek tanuljon, inkább elmegy dolgozni. Érettségi bizonyítvány, valamint szakmai tudás nélkül azonban szinte lehetetlen elhelyezkedni a munkaerőpiacon - tette hozzá. Kiemelte azt is: 24 éves korukban azoknak a fiataloknak, akiknek volt munkahelye, lehetőségük volt arra is, hogy megpályázzák a Fészekrakó-programot, így még öt évig önkormányzati lakásban lakhattak. Azonban a törvénymódosítással 21 évesen, munkahely nélkül, "kidobják" a fiatalokat - fogalmazott.

Mint mondta, ezenfelül a kormány több mint tíz százalékkal csökkentette az állami gondoskodásban élőkre szánt pénzösszeget. Ebből az következik, hogy el fogják küldeni az intézményekből, például a pszichológusokat, a család- és utógondozókat, fejlesztő pedagógusokat - magyarázta.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com