Belföld

A hírek szerint a svájci és magyar befektetők összefogásának eredményeként 7 éve a hazai hitelpiacon tevékenykedő pénzügyi vállalkozás receptje eléggé egyszerűre sikeredett. Vegyünk egy 65 év feletti hiteligénylőt, akit egyik-másik bank - a kora és a jövedelme miatt - már kikosarazott, a kiszemelt ügyfélnek legyen valamilyen ingatlanja, ahol egyedül él - írja a Népszava. A cikk szerint az egyedülálló nyugdíjas, Csillag Ervin Farkasréten a Vas Gereben utcában lakott egy több lakásos társasház első emeleti panorámás lakásában. Egyedül élt, mióta élettársa elhunyt, ő pedig egy korábbi adótartozás miatt nagyon megszorult anyagilag. A bankok a jövedelme és a kora miatt elutasították, így egy pénzügyi közvetítőhöz fordult.

Ugyan csak 500 ezer forintra lett volna szüksége, rábeszélték egy 3 millió forintos kölcsönre, mely összegből a költségek és jutalékok levonása után csak 2,16 milliót kapott kézhez. A Zee-Capital nevű cégnek 5 ezer forintot kellett volna havonta törleszteni, de tavaly nyáron az idős férfi nem tudott időben fizetni.

A cég értesítette ügyfelét a késedelmekről, aki próbált is törleszteni, de az újabb elmaradás után eladták a követelést egy erre szakosodott cégnek. A végrehajtó karácsony előtt néhány nappal kezdte meg Csillag úr lakásának lefoglalását, a kiköltözésre való felszólítást 6-7 erős testalkatú férfi nyomatékosította.

Miután elhagyta a lakást, azonnal lecserélték a zárat, az új tulajdonos jelenleg a lakás felújításán dolgozik. Az idős, hajléktalanná vált férfit egy barátja fogadta be.

A lap felvet néhány kérdést:
Milyen megfontolásból hitelezett biztonságosan egy pénzügyi szolgáltató egy kisnyugdíjasnak, aki az igénylés időpontjában (körülbelül 2 éve) havi 27 ezer forintos fix jövedelemről adott számot? Hogyan változott a hivatalos papírokon 140 ezer forintra ez az összeg? Miért nem kapott hivatalos végzést a kilakoltatásról a benne élő adós? Hogyan lett egy 22 milliós lakás piaci értéke előbb 13 millió forint, a likviditási értéke pedig 9 millió forint?

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com