Belföld

Az LMP úgy látja, hogy a lakástámogatások igazságosabbá tételével többletforrások bevonása nélkül is jelentős eredményeket lehetne elérni a hajléktalanság visszaszorításában. Az utcán élők kiszolgáltatott helyzetére hívta fel a figyelmet hétfői, budapesti megmozdulásán a Lehet Más a Politika (LMP). A performansszal a téli hidegben megfagyott hajléktalanokra is emlékeztek - írja a párt hétfői közleménye. Az LMP szerint a krízisszolgálatok megerősítésére, a hajléktalan-ellátás állami támogatásának növelésére, hosszú távon pedig a szociális lakáspolitikai koncepció megalkotására lenne szükség.

A jelenlegi lakástámogatási rendszer szerintük csak a jómódúaknak kedvez, ezért annak átalakítása, igazságosabbá tétele elengedhetetlen. Ennek köszönhetően többletforrások bevonása nélkül is jelentős eredményeket lehetne elérni - olvasható a közleményben.

Budapesten a leghidegebb téli napokon is 2000-3000 ember alszik az utcákon, kapualjakban, aluljárókban, buszmegállókban, éjjeli buszokon, sátrakban és erdei viskókban, kiszolgáltatva a fagyos hidegnek, az erőszaknak. Sokan azok közül sem élik túl a telet, akiknek otthonuk még van, de pénzük már nincs fűtésre. Az LMP szerint ők egy szolidárisabb társadalomban ma is élhetnének, hiszen egy sűrűbbre szőtt szociális védőháló meg tudta volna menteni az életüket.

A párt álláspontja szerint, a hajléktalanszálló nem valódi otthon, ezért nem a hajléktalan emberek tömegszállásokon való összezsúfolása a cél, hanem az, hogy mindenkinek legyen otthona.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
0 #9 Buzás Endre 2010-02-25 19:24
[censored]://[c ensored].hirsze rzo.hu/cikk.sze genyek_romak_pa rtok_-_siralmas _szocialpolitik ai_programok.14 1376.html
Idézet
 
 
0 #8 Csaszy 2010-02-19 16:32
Idézet - Buzás Endre:
Ilyenkor mindenki tudja :) aztán eljönnek a választás utáni idők.......... segítsetek kicsit feltegyem e a különböző pártok hajléktalanokra vonatkozó programjait.


Nah, magánszorgalomb ól olvasgattam kicsit a pártok programjait - már amelyiknek van -, és el kell szomorítsalak: hajléktalanokka l kapcsolatos konkrét programja egyiknek sincs. Szegénységgel kapcsolatban remek mondatok vannak, általánosságban . De ugye tudjuk, ez kampány, aminek semmi köze a kormányzáshoz. ;-)
Idézet
 
 
0 #7 Buzás Endre 2010-02-18 18:25
Idézet - Csaszy:

1. Ingyen sör mindenkinek.
2. Halhatatlanság.sajnos alkotmányellene s :)
Idézet
 
 
+1 #6 Csaszy 2010-02-18 17:57
Jó is ez... Komolyan mondom, hallva-olvasva a nyilatkozatokat , nem értem, hogy miért ne a Kétfarkú Kutya Pártra szavazzak. Az ő egykori programjuk is ér ennyit:D
1. Ingyen sör mindenkinek.
2. Halhatatlanság.
Idézet
 
 
0 #5 bahh 2010-02-12 09:47
Tedd fel, aztán majd összehasonlítju k a választások után fél, egy évvel is h mi valósult meg, miről esett egyáltalán szó.
elszámoltatás mi?:D
Idézet
 
 
0 #4 mindenkinek legyen 2010-02-09 12:40
mindenkinek legyen otthona ez egy civil szervezet szlogenje :) :)
Idézet
 
 
0 #3 b.endre 2010-02-08 23:36 Idézet
 
 
-2 #2 Misetics Bálint 2010-02-08 23:19
Sziasztok,

az LMP-nek még nincs kész a hajléktalanságr ól szóló programja, és noha bizonyos alapvetésekben már biztosak vagyunk, nagyon örülnénk, hogy ha az ellátórendszerb ől minél többen részt vennétek a javaslataitokka l a program részletesebb kidolgozásában. Az LMP egyébként vendégül látta a Város Mindenkié csoport négy aktivistáját (közülük valaki volt hajléktalan, ma pedig albérletben lakik, valaki utcán él, valaki erdőben saját építésű házikóban, és valaki az ellátórendszerb en dolgozó sociális munkás) éppen azért, hogy a közvetlenül érintettek véleményét is meghallgassuk (ez jelentős részben szimbolikus esemény is volt) - ehhez hasonlóan, a szociális munkások véleménye is fontos.

Ha lenne erre igény, akkor szívesen szerveznénk egy fórumot is evvel kapcsolatban, de addig is, ha bárki gondolja, írjon:

Üdv
Misetics Bálint (aki az LMP-ben a hajléktalanságg al kapcsolatos programalkotást koordinálja)
Idézet
 
 
0 #1 Buzás Endre 2010-02-08 20:44
Ilyenkor mindenki tudja :) aztán eljönnek a választás utáni idők.......... segítsetek kicsit feltegyem e a különböző pártok hajléktalanokra vonatkozó programjait.
Idézet
 

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com