Belföld

Márciustól indul az az uniós program, mely a hajléktalanok lakhatási lehetőségét és munkába állását igyekszik segíteni hazánkban. 2,7 milliárdot fordítanak e célra. Aktív korú, munkaképes embereknek igyekszik segíteni, az a márciustól induló eu-s program, melynek keretében hajléktalanoknak segítenek otthonhoz és munkához jutni.

A Magyar Rádió Krónika című műsorában elhangzott, hogy a feltételek igen szigorúak: nem lehet például ebből fedezni az albérleteknél elvárt kauciót vagy a rezsiköltséget.

A férfiak motorfűrész kezelői tanfolyamra mehetnek, de lesznek olyanok is, akik komolyabb képzést is vállalhatnak, boltvezető vagy kőműves tanfolyamot például. Amíg a program résztvevői tanulnak, keresetpótló támogatást, étkezést és útiköltség-térítést kapnak. De a képzés önmagában még nagyon kevés, hiszen sokan érettségivel, végzettséggel sem tudnak elhelyezkedni, különösen, ha elmúltak 55 évesek.
A program legkritikusabb pontja a hosszú távú munkavállalás - mondta Zsabka Attila, a székesfehérvári krízisközpont vezetője. Megpróbáltak tehát garanciákat keresni.
A program jó, csak az időzítése nem szerencsés, a várakozások alatt maradt a pályázatok és a pályázati igények száma – ezt már Maróthy Márta, a Hajléktalanokért Közalapítvány szakmai vezetője jelentette ki.
Szerinte ennek oka a gazdasági válság, ami megnehezíti azt, hogy javítani lehessen a nagyon hátrányos helyzetű, a munkaerőpiacról rég kihullott emberek foglalkoztatásán, de a szigorú uniós előírások miatt sem könnyű olyan támogatásokat kapni, amilyenre a hajléktalan embereknek szükségük van.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com