Belföld

Már nem húzódhatnak be éjszakára a vasúti várótermekbe hajléktalanok, mivel a MÁV éjszakára bezárja ezeket a helyiségeket. Karitatív szervezetek aggódnak a mostani döntés miatt, mert szerintük nincs biztosíték arra, hogy nem lesznek komoly hidegek éjszakánként ezután.

A Nyugati pályaudvaron a váróterem ajtaján hirdetmény jelzi: a pályaudvar háromnegyed egy és hajnali fél három között zárva van. Nem a MÁV feladata a hajléktalan-ügy megoldása – mondja Sigulinszki Tibor szóvivő. Az elmúlt bő három hétben a vasúttársaság a kormány utasítására beengedte a hajléktalanokat a várótermekbe. Vasárnap éjféltől azonban megszűnt ez a kedvezmény. „Olyan áldatlan állapotok voltak ezekben a várótermekben ez alatt az idő alatt, hogy remélhetőleg egy újabb ilyen intézkedés elrendelése előtt ezt azért alaposan átgondolják” – mondta a szóvivő.

Vecsei Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke szerint életmentő volt a pályaudvarok nyitva tartásáról szóló döntés. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a plusz fokok még nem jelentenek egészen biztos túlélést, és valószínűleg még lesznek nagy hidegek. Plusz tíz fokban is ki lehet hűlni, ha az ember úgy dől el valahol, hogy nem veszik észre. valószínűleg még lesznek nagy hidegek. A Menhely Alapítvány is úgy látja: mivel a rendkívüli hidegben a szállók megteltek, ha lehűl az idő, megint szükség lehet hasonló intézkedésre.

 Hallgassa meg!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com