Belföld

Kedves Kollégák!

Szeretettel hívunk Benneteket az „Angol nyelvű szakirodalom feldolgozás 1” című szakmai műhelyre (M-05-049/2009)!

A szakmai műhely keretében 6 alkalommal találkozunk, hogy közép-haladó (intermediate) szintű angol nyelvű, hajléktalan emberek életétől szóló esettanulmányokat dolgozzunk fel. Mellékelem az első alkalomra elolvasandó élettörténetet, ami egyben jelzi, hogy körülbelül milyen nehézségű angol szövegeket fogunk együtt olvasni. A műhely első részében a nyelvi részre (szakszavak, nyelvtani szerkezetek) koncentrálunk – szakmai szószedetet készítünk, melyhez minden érdeklődő hozzáférhet. A szakmai műhely második részében pedig a megismert történetről, hajléktalan ellátó rendszerről beszélgetünk (magyar nyelven).

A szakmai műhely minden hónapban kétszer, a második és negyedik kedden zajlik, a BMSZKI Dózsa György út 152. alatti épületében. Minden alkalomra lesz kiadott olvasmány (a mostaninál nem hosszabb és nem nehezebb nyelvezetű), melyet a résztvevőknek házi feladatként kell a műhely előtt egyénileg elolvasni, kiszótárazni, megérteni.

2010 őszén indul az „Angol nyelvű szakirodalom feldolgozás 2” szakmai műhely, a fentihez hasonló módon, haladó (advanced) szinten – itt hosszabb és nehezebb nyelvezetű, inkább a szociális munka módszereiről szóló szakirodalmat fogunk feldolgozni.

Mindkét szakmai műhelyen való aktív részvételért 20-20 kreditpont adható, egy hiányzás lehetséges.

Első időpont: 2010 március 23. kedd, 16.00-18.00

Helyszín: BMSZKI, Budapest, 1134, Dózsa György út 152.


A szakmai műhelyen való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezés szükséges – a jelentkezési lapot mellékelem. Max. 15 főt tudunk fogadni - amennyiben ennél több jelentkező lesz, közülük fogjuk kiválasztani azokat, akiket fogadni tudunk1. Ezért is fontos, hogy csak abban az esetben jelentkezzetek, ha tudjátok vállalni a szakmai műhelyen való rendszeres jelenlétet, a kiadott szakirodalom egyéni, műhely előtti átolvasását.

Jelentkezési határidő: 2010. március 16. reggel 9 óra

A résztvevőket 2010. március 17-ig kiválasztjuk, és evvel egyidejűleg értesítjük.Jelentkezési lap                                                           Szakszöveg


Budapest, 2010. március 3.

Üdvözlettel:

Fehér Boróka

Módszertani munkatárs

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com