Belföld

Elsősorban a családok helyzetének megerősítését, a gyermekvállalási kedv előmozdítását, a nyugdíjrendszer újragondolását szorgalmazta pénteki bizottsági meghallgatásán Réthelyi Miklós miniszterjelölt.

Az Országgyűlés ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottsága bizalmat szavazott a leendő nemzeti erőforrás miniszternek.

A testület 17 igen, négy nem és három tartózkodás mellett támogatta Réthelyi Miklós miniszterré történő kinevezését. A szavazati arányokat nézve a négy "nem" az MSZP-től érkezett, két jobbikos képviselő és a bizottság egy LMP-s tagja tartózkodott, a bizottság jobbikos elnöke, Sneider Tamás viszont a kormánypártiakkal együtt igennel voksolt.

A képviselői kérdések zöme arra irányult, hogyan képzeli el a leendő miniszter a családok helyzetét, hogyan segít abban a tárca, hogy összeegyeztethető legyen a családvállalás a munkával, és mit terveznek a gyessel.

Réthelyi Miklós elöljáróban megerősítette, a gyes ismét három évig fog járni, továbbá szorgalmazni fogja, hogy több lehetőség legyen a szülőknek részmunkaidőben vagy távmunkában dolgozni, ezzel párhuzamosan növelni kell a bölcsődei férőhelyek számát, és támogatja az ilyen irányú civil kezdeményezéseket is. Hozzátette: a családbarát munkahelyek megteremtése érdekében a munkáltatókkal mindenképpen tárgyalni kell, hiszen ebben a kérdésben egyezségre kell törekedni, hiszen a cél, hogy mindkét fél nyertes legyen - mondta.

A hajléktalanság kapcsán kérdésre válaszolva Réthelyi Miklós közölte, a cél mindenképpen a hajléktalan állapot megelőzése, vagy ha már bekövetkezett, visszavezetni ezeket az embereket a munka világába, amelyet véleménye szerint csak nagyon jó és helyi programokkal lehet elérni.

A nyugdíjrendszer kapcsán elmondta, hogy azt, annak minden ágát újra kell gondolni. Hozzátette: az inflációkövető nyugdíjrendszert kívánják fenntartani, továbbá indokoltnak és méltányosnak tartja azt a javaslatot, hogy a nők 40 éves munkaviszony után elmehessenek nyugdíjba.

A jelölt úgy vélte, a szocialisták által létrehozott krízisalap önmagában nem megoldás a nehéz helyzetbe jutottak megsegítésére, elsősorban a munka és az oktatás nyújthat középtávon segítséget számukra.

Réthelyi Miklóst a nap folyamán az egészségügyi bizottság is meghallgatta és támogatta miniszteri kinevezését.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com