Belföld

Kibővítené a kormány azok körét, akikre vonatkozik a kilakoltatási moratórium; a törvényjavaslat értelmében azokat sem lakoltathatnák ki, akikkel szemben ez lenne a következő lépés. Rétvári Bence államtitkár, a javaslat beterjesztője hétfőn a parlamentben azt mondta: a moratórium a téli hónapok végéig, március 31-ig tartana és többek között azokra a természetes személyekre vonatkozna, akik máshogy nem tudják megoldani lakhatásukat, illetve azokra is, akik ezzel nem korlátozzák mások lakhatáshoz való jogát.
A javaslat az államtitkár expozéja szerint nem tesz különbséget abban, hogy milyen ok vezetett a kilakoltatáshoz, de nem jelenti azt, hogy minden érintett a lakásában maradhat a moratórium lejárta után. Ez egy ideiglenes lépés, amely arra szolgál, hogy időt és lehetőséget biztosítson az adósságkezelésre - közölte.

Rétvári Bence hangsúlyozta, a moratórium után és alatt fontos feladat vár az érintettekre. Olyan adósságkezelési intézményeket kell létrehozni, amely garantálja a követelés behajtását, de nem termeli újra a szociális problémákat. Az adósoknak alkalmazkodniuk kell az intézményrendszerhez és a felkínált segítségekhez, a megszokott életmódjukat rutinjukat egy felelősségteljesebbre kell cserélniük - mondta. Hozzátette: ősszel nyújtják be a parlamentnek a nemzeti eszközkezelő társaság megalakításáról szóló

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com