Belföld

Alulírottak, a Hajléktalan Embereket SegítőkBudapesti Társasága (Tizek), a budapesti hajléktalan ellátó szervezetek érdekképviseletét ellátó választott képviselői, aggodalmunknak adunk hangot a Belügyminisztérium honlapján közzétett, a hajléktalan emberek közterületi jelenlétét tiltani szándékozó törvénymódosítás miatt!

A törvénytervezetet a szakma és a különböző civil szervezetek, sok magyar állampolgár tiltakozása ellenére, alapvetően változtatás nélkül tűzte az Országgyűlés napirendre. Egyetértünk avval, hogy senki ne kényszerüljön közterületen éjszakázni, vagy élni. Ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy ezt nem tiltással, vagy rendészeti eszközökkel kellene elérni, hanem elsősorban átfogó társadalompolitikai intézkedésekkel (lakás, szociális és foglalkoztatáspolitikai döntésekkel).

Az elmúlt években a jelenlegi hajléktalanok ellátásával foglalkozó szociális szolgáltatások normatív és egyéb, pályázati forrásokból rendelkezésre álló támogatása csökkent. Ennek következtében komoly hiányosságok vannak, mind a szolgáltatástípusok, mind férőhelyszám, mind komfortszint tekintetében. Üdvözölnénk, ha a politikai döntéshozók többek között, ezeket a kérdéseket is napirendre tűznék, és megfelelő források biztosításával megteremtenék a lehetőségét annak, hogy elégséges számú férőhelyet és olyan (újszerű) ellátásokat tudjunk kialakítani, amelyek megfelelő alternatívái a közterületi tartózkodásnak.

Tizek Hajléktalan Embereket Segítők Budapesti Társasága Kapcsolattartó:

Gurály Zoltán: 06209345821
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Kovács Ivetta: 06704250139
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Kiadó:
Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com