Belföld

A köztársasági elnökhöz fordult 13 hajléktalan az építési törvény tegnapi módosítása miatt, és arra kérik Schmitt Pált: küldje vissza megfontolásra a törvényt az Országgyűlésnek.

A hajléktalanok nyílt levelében az olvasható, hogy a jogszabály hátrányosan érinti a fedél nélkül élőket, mert a települési önkormányzatok büntethetik a közterületek nem rendeltetésszerű használatát, így azt is, ha valaki életvitelszerűen az utcán él.

A hajléktalanok szerint a törvény a szabadságjogok indokolatlan és önkényes korlátozását jelentheti, de különösen súlyos problémát jelent az otthontalan emberek számára. Úgy vélték, hogy a hajléktalanságra nem a rendőri zaklatás a megfelelő társadalmi válasz, hanem érdemi szociális lakáspolitika és a lakhatáshoz való jog biztosítása.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com