Belföld

Az új alkotmány koncepciójába nem került bele a lakhatáshoz való jog. Skóciában és Franciaországban például évek óta törvény garantálja azt, hogy senkinek nem kell az utcán aludnia. A jogszabályok azonban ott sem számolták fel a hajléktalanságot.

 Amennyiben a mostani alapjogokból levezethető, úgy a lakhatásoz való jogot is törvénybe kellene foglalni - mondta el a Magyar Máltai Szretetszolgálat alelnöke, a Hajléktalanokért Közalapítvány kuratóriumának vezetője.

Vécsei Miklós úgy véli, a lakhatáshoz való jog megjelenése az új alaptörvény koncepciójában nem old meg semmit.

A Hajléktalanokért Közalapítvány kuratóriumának vezetője azt is elmondta, örömmel fogadnák, ha az új kocepcióban érvényesülhetnének a lakhatásról és a biztonságról szóló gondolatok, s ezáltal egy olyan alkotmány születhetne, amely igaz és végrehajtható. Ha az emberi méltóságot és a szociális biztonságot komolyan veszik, abba a lakhatás is beletartozik - vélekedett.

Vécsei kiemelte azt is, a hétvégéra ígért -15 fok néhány százezer embert rettenetesen fog érinteni, s hogy ez független mindattól, hogy van-e fedél a fejük felett. Hozzátette, reméli, hogy ezen kérdéskör rendezésére is lesz kormányzati szándék.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com