Vélemény

A koncepció bírálata radikális szociális munkás szemmel.

 A koncepció a szakma és az ellátottak megkérdezése nélkül született, erről nem szóltak a híradások. A kiindulási alapot az adta, hogy tavaly télen sikerült visszaszorítani a hajléktalanok "közterületi jelenlétét". Nem tudni, hogy ezt mire alapozzák, milyen tanulmány vagy kutatás támasztja alá. A belvárosi aluljárókból kitoloncolt kb 120 emberrel mi lett azóta? NEM tudjuk. Ez a koncepció Dr Győri Péter, Vecsei Miklós, és Tarlós István műve. Miért zárták ki a szakma többi képviselőjét és az ellátottakat? A koncepcióban számos homályos utalás található. Az egyik ezek közül, hogy "intézkedni kell, hogy nőjön a fővárosi pszichiátriai osztályok kapacitása". Kiket visznek majd oda? Azokat, akik megtagadják az ellátást? Akik, nem akarják elfogadni a poloskás ágyat a tömegszálláson? Akik szabad akaratukból, az utcát választják? A koncepció kevés konkrét dolgot tartalmaz, ennek nagy előnye, hogy később ne lehessen mit számon kérni. Valószínű, hogy a hatalmi koncentráció, "A rendszerszemléletű megközelítés, a racionalitás és költséghatékonyság előtérbe helyezése" valójában további pénzelvonást jelentenek.

Azt, hogy milyen szerepet szánnak az ellátó rendszerben dolgozóknak, azt csak találgatni lehet. A legvalószínűbb, hogy ők (vagyis mi) lesznek a végrehajtók. Jó lenne, ha minél többen dokumentálnátok, hogy a jövőben miként valósul meg ez a sötét borzalom. Készüljenek képek, filmek, blogok, használjátok ki a szociális média adta lehetőségeket. A hivatalos médiára, nem igazán számíthatunk. SZOLIDARITÁS A HAJLÉKTALAN EMBEREKKEL, SZOLIDARITÁS AZ ELLÁTÓ RENDSZERBEN DOLGOZÓKKAL!


A szerző egy radikális szociális munkás - Nem fontos a nevem - (csak az ügy, amit képviselek)

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com