Vélemény

Lacika, az 54 éves hajléktalan nagy fogásra lel: tetszetős bokacipőt halász elő a lakótelepi kukából. Figyelme a rajta levő feliratra ragad: Made in China. Az emlékek előbújnak  Lacika nem mindig volt nincstelen. Volt lakása, sőt munkája is. Még autója is volt. Tisztességes szabómesterséget tanult, majd több, mint 10 évig egy magyar vállalkozó varrodájában dolgozott. Ő volt a vezetőszabász. Mivel normális fizetése volt, úgy érezte, joga van a normális élethez. A normális életet az őt körülvevő reklámok definiálták: vett hát albérletébe hi-fi tornyot, mikrosütőt, és házimozit, nagyképernyős TV-vel.Hitelre, mert ugye ez nem volt probléma. Mindegyikre az volt írva: Made in China. Vásárolt ő korábban is mindenféle apróságot, azokon is ott díszelgett: Made in China. Sőt, a ruháin is csak ezt látta: Made in China. A pulóvere is kínai volt, azért vette mert olcsó volt és akkor még lakásra gyűjtött. Olcsóbb volt, mint az a pulóver amit ő maga készített a munkahelyén, pedig szerette őket, jó minőségűek voltak és az volt rajtuk: made in Hungary.
Lacika később már nem lakásra gyűjtött, hanem autóra: spórolt is rá, mindenből az olcsóbbat vette - a kínait, hogy kevesebb hitelt kelljen a járgányra felvennie. Közben a fizetése is csökkent egy keveset, mivel a ruhaiparban nehéz a helyzet, költséget kell csökkenteni, hogy versenyben maradjanak - így mondta a főnöke. Az autó nem kínai volt. Sokallta is az árát de éppen kezdte úgy érezni, ő igazán normális életet él, mert ugye mindez jár neki - mikor főnöke bejelentette, hogy csődbe ment a varroda. A piac megszűnt, a kínaival nem lehet versenyezni. A tömeg azt veszi, mert olcsóbb. Az üzemet felszámolták, végkielégítésre sem futotta. Lacika azonnal munkát keresett, de sehol sem kellett. Hitelei a fejére dőltek,hajléktalan lett.  Évek óta nem tud kikeveredni az ördögi körből, pedig eleinte még próbálkozott. Mára beletörődött, még örülni is tud apró dolgoknak. Mint például ennek a cipőnek. Fel is veszi gyorsan,kissé szorít, de továbbindul. Az első pocsolyában beázik, tocsog benne a víz, kellemetlen érzés. Leveszi, mérgében a bokrok közé hajítja.

A cipő fennakad egy vastagabb ágon, rajta jól látszik a felirat: Made in China.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com