Vélemény

Koldus tetszik lenni? Nem? Bocs. Csak a topis nadrágjáról gondoltuk... Talán ott, az a nő. Ő már tuti, hogy az. Asszonyom, kap egy szórólapot. Reméljük, tud olvasni. Böngéssze végig ezt a tájékoztatást és ha egy mód van rá, tartsa magát hozzá. Ezután ugyanis ebben a városban szabályosan kell koldulnia! Mi rendőrök most felvilágosító kampányt tartunk. Mert nem úgy van az, hogy maga csak úgy odalibben a szép ruhás hölgyek, meg az elegáns urak elé és tartja a markát. Ez nagyon zavaró. Mi több, kellemetlen.

És a kapualjakban se tessék nézelődni. Főként csengetni ne próbáljon. Ez még zavaróbb. Nagyon csúnya magatartás, ha ilyet csinál. Álljon csak itt a fa mellett, vagy mondjuk itt, ennél a lépcsőnél. Egy árva szót ne szóljon, csak nézzen mélyen az arra járók szemébe. Lehet, hogy egy-két ficsúr majd azt képzelni, hogy ön, élemedett nénike létére friss kakaskahúst szeretne falatozni, de legtöbben meg fogják érteni az ön mélyen néző tekintetét. Lesz, aki a zsebébe nyúl és ad magának pár forintot. De legtöbben persze nem fognak adni. És ezen ne tessék csodálkozni.

Az, hogy önnek kedves néném, vagy ki a jó fenének szólítsam, ilyen ronda cipője van, roppant kínos e szép dunántúli város számára. A haja, bocsánat, de mint a vécé-kefe. És ez a petyhüdt ballonkabát! Vallja be, mikor volt utoljára a pucerájban? Gondoltam. Gondoltam, hogy sohanapján, kiskedden.

Szóval az lenne a legjobb, ha kijjebb kotródna az asszonyság az árvácskás, begóniás beltérről. Az emberek ilyenkor tavasszal már feltétlenül ki vannak éhezve valami esztétikus izére, és magácska nagyon rontja a képet. Na, fogja a szórólapot és tanuljon.

Az ember csendben elsírja magát. Hát ezt is megértük. A koldusok végre megtanulnak koldulni. Így kell, így kell ezt Európában.
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com