Vélemény


Ismét a Ferencvárosi Önkormányzat előtt demonstrál csütörtökön délután egy kilakoltatott család védelmében a Város Mindenkié csoport. "Falak helyett lakhatást!" jelszóval hirdette meg csütörtök délutáni demonstrációját a Város Mindenkié csoport. Az érdekvédők a Ferencvárosi Önkormányzat előtt tüntetnek egy kilakoltatott család miatt. Őket még május 13-án elhelyezés nélkül lakoltatták ki, 7 éves gyermekükkel. 

A Város Mindenkiért csoport aktivistája, Vojtonovszki Bálint elmondta, hogy önkormányzat ezután befalaztatta, és ezzel lakhatatlanná tette a kiürített bérlakást, majd biztonsági őrt fogadott, hogy őrizze az épületet. Az érdekvédő szerint a kerületben jelenleg 1100 család vár szociális bérlakásra. Ferencvárosban átlag 10 évet kell várni egy önkormányzati bérlakásra, és százak élnek az utcán hajléktalanként - tette hozzá.

Vojtonovszki Bálint szerint a IX. kerület lakáspolitikája elhibázott és emberetlen, mert gyártja, és nem megelőzi a hajléktalanságot. A Város Mindenkié csoport aktivistái csütörtökön délután a Ferencvárosi Önkormányzat előtt demonstrálnak. Terveik szerint átadnak a kerület képviselőinek egy nyílt levelet, amelyben személyes találkozót kérnek Gegesy Ferenc polgármestertől. Ezután pedig jelképesen befalazzák az önkormányzat épületét. 

Tekintse meg egy korábbi akció képeit!

Korábban nem jártak sikerrel (Fotók: Magócsi Márton)


A Város Mindenkié csoport már harmadjára demonstrál a Ferencvárosi Önkormányzat előtt, eddig azonban nem jártak eredménnyel - tette hozzá Vojtonovszki Bálint.

A Független Hírügynökség megkereste az ügyben az önkormányzatot is. Temesi Sándor, a kerület sajtóreferense elmondta, hogy a május 13-án kilakoltatott család önkényes lakásfoglaló, azaz engedély nélkül költöztek a komfort nélküli ingatlanba. Temesi Sándor hozzátette, hogy az épületet, amelyben a lakás van, az önkormányzat elbontja. 

Arra, hogy mi épül majd a telken, a sajtóreferens egyelőre nem tudta a választ. Csupán annyit mondott, hogy biztosan nem lakások, mert a környék erősen szennyezett, alkalmatlan arra, hogy "emberek lakjanak ott". Arra, hogy pontosan mennyibe kerület a lakás befalazása és őrzése az önkormányzat lakásügyi csoportvezetője nem adott választ. Azt mondta, azért, mert még nem érkeztek meg hozzá a számlák.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com