Vélemény

Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani a legelképesztőbb dolgokra is képesek. Most annak jártak utána, mennyit kereshet egy hajléktalan, és hogy egyáltalán milyen lehet egy kiszolgáltatott ember élete. Azonban ehhez valamelyiküknek ki kellett mennie az utcára: Vadon Jani húzta a rövidebbet… A fiúk sorsot húztak, hogy egyikük testközelből tapasztalhassa meg a hajléktalanok életét. Vadon Jani húzta a rövidebbet, így egy profi sminkes őt maszkírozta koldussá. Jani egy órán keresztül a Népliget aluljárójának lépcsőjén ücsörgött egy „segíts, éhes vagyok” táblával és egy mankóval. 

- Egyszerre volt szörnyű és tanulságos. Először nem örültem, hogy nekem kell kimennem, de utólag belátom, személyiségformáló erővel hatott rám ez a tapasztalat. Rájöttem, nem szabad előítélettel lennünk senki iránt sem, bárki kerülhet ilyen helyzetbe önhibáján kívül is, gondoljunk csak a mostani árvízben házukat elvesztő emberekre. – árulta el őszintén a Class FM műsorvezetője, aki szerint több türelemmel, megértéssel és empátiával kellene közelíteni a koldusok felé.

- Hétszáz forintot gyűjtöttem össze és kaptam három szendvicset is, az egyiket ráadásul egy hajléktalantól. Ezek az emberek azt is megbecsülik, ami nekünk kevés – tette hozzá Jani, aki eddig is adott pénzt a hajléktalanoknak, ám megfogadta, ezentúl még többet fog adni.

- A kőkemény, keserves valóság volt az, amit kint láttam. Teljesen átéltem a helyzetet, szégyenemben az emberek szemébe se mertem nézni – mondta Jani, aki a koldusként kapott pénzt ötvenezer forintra kiegészítve az edelényi árvízkárosultak javára ajánlotta fel.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com