Vélemény

A rendszerváltás óta egyetlen egy kormány nem akadt, amelyiknek valódi programja lett volna arra, hogy ne legyenek hajléktalanok.

„Miközben Orbán rendkívül elégedetten beszélt a saját teljesítményéről, beleértve a rendcsinálást is, fölfedezhettük, hogy az építési törvény tervezett módosításában az van, hogy szabálysértést követ el és megbírságolható, aki a közterületet nem arra a célra használja, amit a jogszabály meghatároz, hanem például ott lakik vagy alszik. Ez van a Belügyminisztérium honlapján.

A rendcsinálás tehát folytatódik, és nem is kell ahhoz nemzeti konzultáció, hogy tudjuk: az utcán, aluljárókban, pályaudvarokon, és egyáltalán városszerte nyilvánosan élő, lakó, alvó, néha haldokló vagy már halott emberek rettenetesen irritálják a polgárokat. Nem csak azért, mert büdösek, szemetelnek, hugyoznak, hanem azért is, mert szembe kell nézni azzal a borzalommal, hogy így élhetnek emberek egy ezeréves, állítólagos kultúrállamban. Bizony ez rémisztő. (...)

A mostani forradalmi kormány nyilván a középosztály és a legszegényebbek állítólagos történelmi összefogása keretén belül intézi majd el ezt az ügyet, most és mindenkorra azzal, hogy az utcán aludni, sőt életvitelszerűen tartózkodni szabálysértés lesz, ami most már nyilván börtönnel is büntethető. (A pénzbüntetés kicsit nevetséges lenne.) Így aztán ezentúl annak a hajléktalannak, aki börtönbe akar jutni, nem kell betörni egy kirakatot és onnan kikapni pár üveg italt: a puszta jelenléte is bűn, kap egy jó meleg cellát egy-két hónapra. Sőt, ha részegségében vagy azért, mert lassan beleőrül az életébe, esetleg agresszív lesz a rendőrrel, akkor pár hónap, és vonatkozhat rá a szintén igen emberséges orbáni háromcsapás törvény: örökre eltűnhet a finnyás polgárok szeme elől. A rendőrminisztérium majd gondoskodik.”

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com