Vélemény

Az emberi szabadságjogok nem mások, mint a híd-alatt alvás szabadsága! – cikizték egykor a kommunisták a polgári eszméket, de az még a régi kapitalizmusban volt. Abban, ami a fülkék forradalmának hatására most bukott meg.
Az új magyar kapitalizmusban már nem lehet a híd alatt aludni. Mert az új magyar kapitalizmusban az utcákat csak rendeltetésüknek megfelelően szabad majd használni, ha belügyminiszterünk tervei valóra válnak, és az utcán, híd alatt alvás nem számít majd rendeltetésszerű használatnak. Azok a hajléktalanok, akik eddig a szabadban éjszakáztak, ezután nem tehetik.
Hogy hol alhatnak helyette, arról a belügyminiszter nem beszél, illetve csak annyit mondott, hogy az önkormányzatok majd csipkedik magukat, hogy kiépítsék a hajléktalan ellátó rendszereiket. Ha hinni lehet a számoknak, ma harminc ezer csövesre van tízezer ágy. Már csak újabb húszezret kell építeni az adófizetők pénzéből, és a világon elsőként, megoldottuk a fedél nélküliek összes gondját! Ha mégsem, akkor a belügyminiszter kiküldi majd a rendőröket, hogy büntessék meg a csőlakókat, amiért azok az utcán alszanak. Ők a büntetéseket természetesen nem fizetik be, ezért a visszaesőket a zsaruk beviszik a börtönbe, ahol fedél lesz a fejük felett, és az adófizetők pénzén el is tartják őket. Miután a törvény garantálja, hogy előbb utóbb az összes csöves visszaeső lesz, mind be is kerül majd a börtönökbe, ahol persze új férőhelyeket kell majd építeni, hogy elférjenek, vagy ki kell engedni a nehézfiúkat, hogy bevarrhassák a hajléktalanokat. Ez így persze büdösül drága lesz, végrehajthatatlan, és mindenkinek megalázó, de a kényes tekintetű középosztály lelkiismeretét nem piszkálják majd naponta a kéregető csövesek. És mi lehet ennél fontosabb?

Pallagi Ferenc
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com