Vélemény

Tudtad, hogy Budapesten 72 ezer lakás áll üresen? Ezekben a lakásokban ma hajléktalan emberek lakhatnának!
Téged is zavar, hogy a főváros vezetése hagyja lepusztulni ingatlanjait? Szerinted is az a hajléktalanság egyik oka, hogy nincsenek olcsón bérelhető lakások?

A Város Mindenkié csoport 2010. október 17-én, vasárnap sétát szervez a VI. és a VII. kerületben, hogy felhívjuk a figyelmet a kihasználatlanul álló lakásokra és ingatlanokra. A séta során bemutatunk néhány üresen álló épületet és ingatlant, tulajdoni hátterüket, és azt, hogyan lehetnének hasznosíthatóak szociális bérlakásként,

Csatlakozz hozzánk, és követeld Te is velünk, hogy a hajléktalanságra nem az ellátórendszer végtelen bővítése a válasz, hanem az emberhez méltó lakhatás biztosítása. Ehhez pedig megfelelő lakásgazdálkodásra, az üres lakások számának csökkentésére, és a lakhatás szociális alapú támogatására van szükség.


Az üres lakások menetének időpontja és a találkozó helyszíne:
2010. október 17. (vasárnap) 14.30h, Blaha Lujza tér (a padoknál)


Ha szeretnél segíteni a menet előkészítésében, vagy ötleteid vannak arra, hogyan lehetne az üres lakásokat lakhatás céljára hasznosítani, gyere el az előzetes szervezési találkozóra, ismerj meg bennünket!Az előzetes szervezési találkozó időpontja és helyszíne:

2010. október 14. (csütörtök) 18h, VIII. Szentkirályi utca 22-24. Kapucsengő: Tégy az Emberért! központ.A menet az Erzsébet téren ér majd véget, ahol csatlakozunk az Állj fel Te is a szegénység ellen! nevű civil kezdeményezéshez.Sok szeretettel vár A Város Mindenkié hajléktalan érdekvédő csoport.

A Város Mindenkié hajléktalan és nem-hajléktalan aktivisták csoportja. Célunk a hajléktalan emberek jogvédelme és a hajléktalanság felszámolása érdekében társadalmi változások elindítása.

További információ:

www.avarosmindenkie.blog.hu

0620/44-99-110 (Vojtonovszki Bálint)

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com