Vélemény

"Lakhatást, ne zaklatást!" Ezzel a felirattal ellátott lepedőt tartott a magasba néhány hajléktalan a parlament kedd délelőtti ülésén az egyik páholyban. A Város Mindenkié csoport négy hajléktalan tagja egy éppen a parlament által tárgyalt törvénymódosító javaslat ellen tiltakozott. A parlament elé szeptember végén benyújtott, az építésügyi törvény módosítására írt javaslat értelmében az önkormányzatok szabálysértéssé nyilváníthatnák a települések belterületének nem rendeltetésszerű használatát, így akár ki is tilthatnák a közterületről a hajléktalanokat (erről a javaslatról bővebben korábbi cikkünkben olvashat).

A Város Mindenkié csoport közleményt is kiadott, amelyben azt írják, a hajléktalanság lakhatási probléma, amit "érdemi lakáspolitikával és kiterjedt szociális lakáshálózattal, nem pedig zsúfolt tömegszállásokkal, rendőri zaklatással és börtönökkel kell kezelni". A csoport azt kéri a kormánytól, hogy törölje a törvényjavaslatnak azt a részét, amely lehetővé teszi a hajléktalanok kirekesztését.

 

A tiltakozókat Ujhelyi István szocialista képviselő, országgyűlési alelnök rendre intette, de miután az aktivisták eltették a molinót, végül visszahívták a biztonsági őröket, és nem vezették ki őket a teremből - mondta az [origo]-nak Bene Géza, a csoport egyik aktivistája. Bene szerint meglepő volt számára, hogy az akciójuk után felszólaló ellenzéki képviselők - az LMP, az MSZP, sőt a Jobbik részéről is - a mellett érveltek, aminek érdekében ők is tiltakoztak, hogy vegyék ki a javaslatból a VI. paragrafust, amely lehetővé tenné a hajléktalanok kitiltását.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com