Belföld

Körülbelül 94 százalékban telítettek jelenleg a hajléktalanszállók országszerte - tudta meg a Független Hírügynökség Matlári Ferenctől, a Menhely Alapítvány munkatársától.

Vannak olyan megyék is, ahol a hideg idő miatt több mint száz százalékos a kihasználtság, ide tartozik Tolna, Vas, Hajdú-Bihar és Békés. A legutóbbi - december közepi - adatok szerint idén 40-en haltak meg kihűlés miatt, ez a szám azóta emelkedett, pontos adatok azonban csak később várhatók.

A pár nappal korábbi enyhe időjárás miatt csökkent a telítettsége azoknak a hajléktalanszállóknak, amelyeknél a jelentkezőknek nem kell különös feltételeknek megfelelniük. A férőhelyek foglaltsága akkor 91 százalékosra esett vissza, viszont a december 25-én érkezett csapadékos, szeles időjárás többeket váratlanul ért, így ismét egyre többen mentek a befogadóhelyekre. Országos szinten jelenleg 94 százalékos a kihasználtság. Vannak ugyanakkor olyan területek is, ahol száz százalék felett van a szállások telítettsége. Ide sorolható Vas, Tolna, Békés és Hajú-Bihar megye.

A legutóbbi, december közepén összesített adatok szerint 40 ember halt meg kihűlés miatt az országban. Ez a szám azóta nőtt, pontos adatokat azonban egyelőre nem lehet tudni.

A Menhely Alapítvány munkatársa beszámolt arról is, hogy - ahogy az az ünnepek idején jellemző - több hívás érkezett diszpécserszolgálataikhoz. Ám többen azért telefonáltak, mert adományt szerettek volna adni: ők javarészt ételt és ruhákat ajánlottak fel.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com