Belföld

Várhatóan néhány héten belül tárgyalja a kormány az új hajléktalanügyi stratégiát. Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkár szerint elsősorban albérleti támogatást jelent majd a hajléktalanok lakhatásának segítése.

Lakbértámogatással segíti majd a hajléktalanokat a kormány. Erről heteken belül döntenek. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület megállapodást írt alá arról, hogy közösen ad élelmiszert a rászorulóknak.

Többi között üdítő és müzlis szelet volt abban az élelmiszer csomagban, amelyet rászorulók és hajléktalanok kaptak a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől a budapesti Dankó utcai hajléktalanszállóban. A intézményt az Oltalom karitatív egyesület működteti, hétszáz hajléktalannak adnak szállást, de lehet, hogy hamarosan be kell zárniuk, mert a főváros költségvetési tervezete szerint idén nem kapnak támogatást - mondta Iványi Gábor a hajléktalanszálló vezetője.

„Hírek szerint most a főváros törölni akar azon szervezetek közül, amelyekkel együttműködik. Az Oltalom az első szervezetek között van, és a nagyobbak között.” Körülbelül hétszáz ember alszik minden éjjel az egyesület különböző intézményeinkben. Ezt a hajléktalanok számára biztosított lehetőséget, illetve a fővárostól átvállalva elvégzett munkát nehéz lenne pótolni – tette hozzá Iványi Gábor.


Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkár azt ígérte, senki nem marad éjszakára az utcán. „A kormány előtt van az a hajléktalan üggyel foglalkozó koncepció, aminek a lényege az, hogy minden területen segítsük ezt a kérdést” - mondta Soltész Miklós, aki hozzátette, a koncepciót a kormány várhatóan néhány héten belül fogja tárgyalni.

Az államtitkár szerint elsősorban albérleti támogatást jelent majd a hajléktalanok lakhatásának segítése. Soltész Miklós azt mondta, ezt a támogatási rendszert eddig nehezítette, hogy körülményes volt elszámolni ezeket a költségeket, hiszen nagyon sok bérbeadó nem hajlandó számlát kiállítani. „Valamilyen módon föl fogjuk oldani ezt a kérdést, de mindenképp ebbe az irányba kell elmozdulni” - nyilatkozta az államtitkár.

Az Élelmiszerbank Egyesület, amely elsődlegesen rászoruló, hajléktalan emberek élelmezését segíti, idén 5 millió forint támogatást kapott a szociális tárcától. Ez költségvetésük negyedét jelenti. Öt éves működésük alatt 400 ezren kaptak tartós élelmiszert összesen 3.5 milliárd forint értékben.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com