Belföld

2009. december 1. 15:00-22:00 Tűzraktér (VI. Hegedű u. 3.)
 
 
Megismerheted a hajléktalan emberek életét, gondjait, örömeit. Személyesen találkozhatsz és beszélgethetsz olyan hajléktalanokkal, akik megpróbálnak saját és társaik érdekeiért küzdeni. Megtekintheted és meghallgathatod a hajléktalan művészek alkotásait. Kérdezhetsz, vitatkozhatsz, talán még te is lehetsz aktivista.
 
15:00-22:00 Infopult és Totózó
Információt kaphatsz a hajléktalanságról, és A Város Mindenkié csoportról, amelyben hajléktalan és hajlékkal rendelkező aktivisták küzdenek a lakhatáshoz való jogért. Megtudhatod, milyen programokat szervezünk a Tűzraktérben, és megvitatjuk, kiértékeljük a hajléktalanság témájában kitöltött totódat. Ha jól sikerült, itt átveheted a nyereményedet is!
 
15:00-22:00 Játékterem:
Élőkönyvtár: Különböző helyzetben élő hajléktan embereket kölcsönözhetsz ki maximum 1 órányi beszélgetésre. Az élőkönyv sértetlen visszahozása esetén a kölcsönző személy vagy személyek ajándékot kapnak. Élőkönyvek: közterületen élő, szállón élő, albérletben élő, szenvedélybeteg, női hajléktalan
 
Szituációs játékok: Minden óra kezdetén felváltva, kétféle szituációs játékra lehet önként vállalkozni vagy nézőként értékelni az önkéntes reakcióit. A hajléktalanság során előforduló helyzetekben az önként jelentkező találkozhat részeg koldussal, Fedél Nélkül lappal koldulóval, Fedél Nélkül lapot szabályosan terjesztővel, mentőssel, rendőrrel, szociális munkással, önkormányzati előadóval, közterület-fenntartóval, banki ügyintézővel, vállalkozóval, WC-s nénivel, BKV ellenőrrel, utassal.
 
15:30-22:00h Filmek: "Hajléktalanság és aktivizmus New Yorkban és Budapesten"
 
Rongyos forradalom. 1990 telén több száz hajléktalan ember foglalta el a Déli Pályaudvart lakhatást és munkát követelve. R: Mihályfy László. 1989.
Nincstelenek. "A nagyvárosi szegénység arcai: idős, elvált férfiak, akik egy pincében laknak és kukázniuk kell, hogy meg tudjanak élni, egy család, akit az utcára tesz az önkormányzat, egy állami gondozásban felnőtt várandós nő, aki saját építésű viskójában, egy szeméttelep mellett 'lakik'." R: Elbert Márta. 1990.
Utcaképes. "A film készítői másfél éven át követték nyomon száz hajléktalan felnőtt és gyermek vándorlását Budapest utcáin." R: Elbert Márta. 2002.
Videó-sorozat. A kisvideók bemutatják az Utca Embere önkéntes hálózat, a New York-i Picture the Homeless és A Város Mindenkié csoport eddigi tevékenységeit.
 
16:00-17:30h és 19:00-20:30h Otthontalan művészek irodalmi estje a galériában:
A "VAGYUNK" Otthontalan Művészek Önsegítő Egyesületének kiállítása (megtekinthető 2009.11.30-12.04.) Bemutatjuk a hajléktalan művészek "Alkonyattól pirkadatig" című antológiáját, majd a szerzők és hivatásos előadók olvasnak fel a kötetből, ezután beszélgethetsz az alkotókkal.
 
17:30-19:00h Beszélgetés: "Aktivizmus vagy karitász?"
Etessünk és ruházzunk, vagy oldjuk meg a hajléktalansághoz vezető alapvető jogi és gazdasági problémákat?
 
20:30-22:00h Beszélgetés: "Squattolás külföldön és itthon?"
A ház- és lakásfoglalás jogi és gyakorlati háttere, társadalmi hatásai. Tapasztalatok külföldön és hazánkban.
 
A Város Mindenkié aktivistái szeretettel várják az érdeklődőket, a leendő aktivistákat, és a művészetkedvelőket!
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com