Belföld

Szemüveges hajléktalan ritka, mint a fehér holló - nem azért, mintha a látásuk tökéletes lenne, csakhogy az utcalakóknak nem futja ilyen úri huncutságokra. A hatvan éves Ofotért felismerte, hogy a legszegényebbeknek még a legolcsóbb okulárék is elérhetetlenek, ezért úgy döntött, hogy születésnapi ajándékként kétezer rászoruló szemét vizsgálja meg, majd elkészíti számukra személyre szabott szemüvegüket. A rászorulók kiválasztásához, valamint az adományozás megszervezéséhez a Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségét kérték.

A Baptista Szeretetszolgálat először az intézményeiben élőknek kínálta fel a lehetőséget, hárman közülük már át is vehették új szemüvegüket. „Volt, aki a szemvizsgálat során döbbent rá, hogy milyen rossz a látása, hiszen eddig nem volt viszonyítási alapja, hogy ezt észrevehette volna" - mondta az akció sajtótájékoztatóján Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője. Kiemelte: a jó látás a minőségi élet elengedhetetlen feltétele.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője elmondta: volt olyan gondozottjuk, aki mindaddig nem tudott munkát vállalni, amíg szemüveget nem kapott. Segítették már kerekesszékkel, számítógéppel, ezért szégyellte elmondani, hogy alig lát.

Az Ofotért ünnepi jótékonysági akciójának értéke mintegy tizennégymillió forint. Hamarosan az is elképzelhető, hogy Versace, Esprit, vagy akár Boss szemüvegeket hordó hajléktalanokkal is találkozhatunk, hiszen többek között ezek a márkák is szerepelnek a cég takarékos kollekciójában, melyből a rászorulók választhatnak. //

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com