Belföld

48 hajléktalannak segít visszailleszkedni a társadalomba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat most induló programjával. A projekt nyitórendezvényét szakmai előadások kíséretében szerdán tartották az egyesület észak-magyarországi régióközpontjában.
Kemecsei Judit, a projekt szakmai vezetője portálunknak elmondta, a program a hajléktalanok, utcán élők társadalmi integrációját célozza meg. A Máltai segítségével ezek az emberek munkához, jövedelemhez juthatnak, így megteremthetik a lakhatáshoz szükséges hátteret. A program keretében – az elsődleges vagy másodlagos célcsoporttól függően – 12, illetve 16 hónapon keresztül biztosítanak albérletet a projektbe alapos szűrés és felkészítés után bekerült 48 hajléktalannak.
– Száznál is több emberrel töltettünk ki adatlapot, személyes interjúkat készítettünk, így választottuk ki a 48 főt, akiket képzésekkel segítünk majd, hogy elveszett készségeiket visszaszerezzék, és újra normális polgári életet éljenek. A legnehezebb feladat a változások elindítása – hangsúlyozta Kemecsei Judit.

A szakemberek szerint ugyanis a változás – mely fejben dől el –, az akarás elengedhetetlen a sikerhez.
– A szociális szakma sok dilemmával küzd a hajléktalanokkal kapcsolatban, ugyanakkor talán ez a legfontosabb szolgáltatási területünk, ezért is fontos ez a projekt. Nem szokványos feladat a visszailleszkedés, el kell bennük indítani egy változási folyamatot, hogy sikeresen térjenek vissza a társadalomba. Más városokban voltak már ilyen programok, melyek megfelelő támogatással lehetnek sikeresek – ismertette a hátteret Hrotkó László régiótitkár.
A program 67 és félmilliós forintos európai uniós forrásból valósul meg. Magyarországon 2009-ben indultak hasonló folyamatok, melynek köszönhetően eddig közel ezer emberen tudtak segíteni.
A projekt szerdai nyitórendezvényén, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-Magyarországi Régió Központjában Kemecsei Judit mutatta be „Az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének, foglalkoztathatóságának elősegítése, sikeres munkaerő-piaci integrációjának megalapozása” elnevezésű TÁMOP-os projektet a témához kapcsolódó szakmai előadásokat követően.
S. P.


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com