Belföld

Az idei karácsony-újévi időszakban az ország több megyéjében, összesen tizenkilenc helyszínen folytatnak ünnepi segélyakciókat a Krisna-hívők. A kiosztott meleg ételek és tartós élelmiszercsomagok száma a tervek szerint több, mint hatezer lesz. Idén is megrendezésre kerül a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége karácsonyi karitatív akciója Budapesten és vidéken. A segélyben részesülteket rászoruló nagycsaládosok, nyugdíjasok, gyermekek, romák és fedél nélkül élők képezik.

December 24-25-26-án 13 órától, napi 1200 adag melegételt és gazdag hidegélelmiszer-csomagot osztanak szét Budapesten a Blaha Lujza téren, több zsák téli ruha kíséretében. Szilveszter alkalmából szintén ünnepi fogásokkal és ajándékokkal várják a nélkülözőket december 31-én 15 órától ugyanitt. December 19-én 300 adag ételt osztottak már Óbudán, 20-án pedig az Éhező Gyermekekért Alapítványnak segítve sor került további 200 adag élelmiszercsomag kiosztására.

Karácsonykor Pécsen, Debrecenben, Kecskeméten, Baján, Dunaújvárosban, Egerben, Békéscsabán, Szolnokon, Ózdon, Miskolcon, Szegeden, Kaposváron, Somogyvámoson, Marcali környéki falvakban is ételosztásokra kerül majd sor, önkormányzatokkal és szociális szervezetekkel karöltve.

Budapest
A több éves hagyománynak megfelelően december 24-25-26-án a Blaha Lujza téren napi 1200 adag meleg étel és hidegcsomag kerül szétosztásra 13 órától. A magyaros meleg egytálételek mellett indiai édességet, forró teát, meleg ruhát, és még olvasnivalót is kapnak a sorban állók. Az ajándékcsomagban minden nap változó összetételben helyeznek el tartós élelmiszereket, a gyermekeknek ínyencségeket, tejterméket, innivalót.

Az Újévet december 31-én stílusosan egy tál vegetáriánus lencselevessel köszöntik, a rászorulókkal együtt. A gazdag ünnepi menü szétosztására a Blaha Lujza téren kerül sor délután 3 órától.

Somogy megye

December 23-án Somogyvámoson 650 adag indiai meleg ételt (főétel, párolt rizs, puri) és édességet osztanak szét a helyi lakosság körében. Az ételt a falu minden lakója házhozszállítás útján, melegen tartó dobozokban kapja kézhez. December 30-án 120 darab – lisztet, rizst, darát, cukrot, olajat és narancsot tartalmazó – ajándékcsomaggal és karácsonyi süteménnyel vendégelik meg a falu nyugdíjasait. Az átadást rövid indiai programmal kötik egybe.

December 22-én Kaposváron a Gróf Apponyi u. 10. szám alatt a Családsegítő Intézet által felkeresett 120 rászoruló család részesül egy-egy 7-8 kg-os élelmiszercsomagban az ünnepek alkalmából. A csomag mellé családonként egy könyvet is kapnak ajándékba. A csomagok reggel 10 és este 6 óra között vehetők át.

A Marcali környéki falvakba december 22-23-án 50 rászoruló család számára szállítanak ki ugyancsak hidegélelmiszer-csomagokat és olvasnivalót. A segélyben a Polgármesteri Hivatal által is rászorulóként nyilvántartott családok részesülnek.

Bács-Kiskun megye

December 24-én Kecskeméten a Hírös Diák Alapítvány hajléktalanszállójának 80 lakója, illetve a Hajléktalan Gondozó Szolgálat szállást nyújtó intézményének úgyszintén 80 lakója számára szállítanak ki indiai meleg egytálételt és édességet az ünnepnap alkalmából. Szintén ugyanezen a napon 50 kecskeméti nyugdíjas is részesül az ünnepi menüben ételkiszállítás útján.

Az önkéntesek Baján is 30 csomag száraz élelmiszert osztanak szét a helyi legszűkösebben élő lakosok körében. A kliensek felkutatásában a helyi szociális intézmények állnak segítségünkre.

Hajdú-Bihar megye

December 24-én 12 és 14 óra között 150 főt látnak vendégül a Magyari u. 2 szám alatt működő Govinda Kulturális Központ udvarán. A babgulyásból, kenyérből és forró teából álló ebédre elsősorban helyi rászorulókat várnak.

Fejér megye

December 22-én Dunaújvárosban osztunk szét 50 db hidegcsomagot a helyi szegény családok között, akiket a városi családsegítő központon keresztül érnek el.

Heves megye

Az egri Krisna-templom lakói december 22-én 100 adag meleg egytálétellel, kenyérrel, és forró teával vendégelik meg az egri hátrányos helyzetű családokat. Az ünnepi ebédet a templom udvarán osztják szét a szerzetesek, a Széchenyi u. 64. szám alatt.

Csongrád megye

Az egyház szegedi gyülekezete december 23-án 40 adag meleg ebédet szállít ki a Családi utcai Menedékház lakói részére.

Jász-Nagykun-Szolnok megye


Karácsony alkalmából Szolnokon is meleg egytálétel kiszállítására kerül sor 30 rászoruló részére együttműködésben más szociális szervezetekkel.

Békés megye

Békéscsaba városában az ünnepek alkalmából szintén meleg ételt osztanak szét a nélkülözők között, a tervek szerint 30 embert tudnak megsegíteni ilyen módon.
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com