Belföld


A képzés engedélyszáma: T-05-055/2011

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-1013-04

Óraszám: 42 óra (30 elmélet + 12 gyakorlat)

Pontszám: 35

Képzés díja: 28.000 Ft.-

Tartja: György MargitA képzés a családsegítés, a gyermekvédelem és a hajléktalan-ellátás területén dolgozó szakembereknek segít abban, hogy a családi működések mélyebb megértésével hatékonyabban tudják támogatni klienseiket.


A legtöbb szociális alapképzésbe nem épülnek be azok a családi működéssel kapcsolatos ismeretek, melyek elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy a szakember képes legyen hatékonyan változásokat facilitálni a család életében. A képzésben résztvevő szociális munkások megismerkednek a jól funkcionáló család legfontosabb jellemzőivel, találkoznak a „dinamikus egyensúly” fogalmával, mely a változásokhoz való adaptációs készsége a családi „összjátéknak”. Megismerkednek a család normatív kríziseivel, melyek az egyes életszakaszokhoz köthetőek, s többnyire minden család megéli, mégis komoly kríziseket tud kiváltani. Az alapképzésekben legtöbbször szintén nem találkoznak a hallgatók a „közös konstrukció” elvével, mely jól használható modellként írja le a leggyakrabban előforduló családi játszmákat, koodependenciákat (alkaholprobléma, bántalmazási ciklus stb.).

Mindezek megértésének feltétele, hogy a pszichodinamika néhány fontos törvényszerűségével is megismerkedjenek a képzés résztvevői, hasonlóan a családi kommunikációs mintázatok fogalmával, a rituálék szerepével, stb.

A képzés elméleti és gyakorlati blokkokból áll, melyek folyamatos egymásra épülésével haladunk előre. Az ismereteket minden esetben végigfuttatjuk egy klienscsalád, vagy akár saját családi élmények adta tapasztalatokon. Az elmélet és gyakorlat ilyen módon történő párhuzamos haladása lehetővé teszi az elmélet és gyakorlat integrálását.  Ez a legfontosabb cél: olyan biztos elméleti ismereten alapuló képességek, készségek kifejlesztése, mely birtokában a segítő biztonságosan felismeri a család szükségleteit, a jelzett „fedőprobléma” mélyebb összefüggéseit is képes megérteni, s ennek tudatában hatékonyan segíteni.


Tervezett témák:


 • A rendszerszemlélet alapjai
 • A család mint rendszer – interakcionális szemlélet
 • A családdinamika elemei: diádok, triádok, családi életciklusok, kommunikációs mintázatok, rituálék, közös konstrukció, stb
 • A változással szembeni ellenállás
 • A homeosztázis és dinamikus egyensúly
 • A családi élettörténet feltárása
 • Az „első interjú” jelentősége
 • Kérdéstípusok az interjúban:
 • A reflexív és cirkuláris kérdések jelentősége
 • A változás és fejlődés hatékony facilitása
 • A jövőkép, a célok újrafogalmazása, új összefüggések mobilizálása
 • Játszmák és sorskönyvek
 • Az értés, a tudatosítás, a megértés, a belátás, az elfogadás, a befogadás fogalmai és jelentősége a segítő folyamatban


Számonkérés módja: esetleírás készítése és csoportos megbeszélése


A képzés tervezett  időpontja:

2015. március 17. 9.00 – 17.00

2015. március 31.          9.00 – 17.00

2015. április 14.   9.00 – 17.00

2015. április 28.   9.00 – 17.00

2015. május 12.   9.00 – 17.00


A képzés helyszíne: 1134  Budapest, Dózsa György út 152.

A jelentkezési lapokat 2015. március 2-ig kérjük a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre, vagy – amennyiben e-mail küldésre nincs mód - a 06-1-238-95-01-es fax számra elküldeni.

További információ: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com