Belföld

Tisztelettel meghívjuk
a Habitat for Humanity Magyarország, a Wienerberger Magyarország Zrt. és a
Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület
Bérlakáshelyzet, bérlakásépítés Magyarországon c. konferenciájára
 
Hazánkban a megfizethető bérlakások iránti igény többszöröse a rendelkezésre álló bérlakások számának, és egyre növekszik. A családok jelentős hányadának jelentene megoldást az otthonteremtésre, ha lehetősége lenne jövedelmi helyzetének megfelelő bérleti díjú lakásban élni, hiszen lakásvásárlásra, és a megemelkedett albérleti díjak megfizetésére számos háztartásnak nincs forrása. Ha elegendő megfizethető bérlakás állna rendelkezésre Magyarországon, akkor sok család lakásgondjai megoldódnának: bizonytalan, túlzsúfolt, rossz minőségű, munka- és oktatási lehetőségektől, szolgáltatásoktól távol fekvő lakások helyett biztonságos otthonra találnának. Egy jól működő bérlakásrendszer elősegítené a munkaerő kereslet-kínálat egymásra találását is, hiszen megkönnyítené, hogy a potenciális munkavállalók a munkalehetőségeket kínáló környékekre költözzenek.
 
A konferencia célja, hogy tágabb kontextusban körbejárjuk a magyarországi bérlakásszektor problémáit, és ezek megoldási lehetőségeit minél több szereplő: civil szervezetek, önkormányzatok, kormányzati szereplők, cégek, lakáspolitikai szakértők bevonásával közösen keressük. Az előadásokban és panelbeszélgetésekben egyebek mellett szó lesz a bérlakás-szektor és a munkaerő-mobilitás kapcsolatáról, a bérlakásépítés jelentőségéről és finanszírozási lehetőségeiről, a bérlakásszektor fejlesztésének egyéb innovatív módjairól, valamint a szektor szabályozásának átgondolásra érdemes kérdéseiről is.
 
Időpont: 2016. november 23.
Helyszín: Benczúr Hotel, 1068 Budapest Benczúr u. 35.
 
A rendezvény támogatója a Wienerberger Zrt.
A programterv a www.habitat.hu, és az http://www.igylakunk.hu/ oldalon érhető el.
 
A konferencia ingyenes, azonban kérjük november 16-ig regisztráljon a regisztrációs űrlap kitöltésével!
Amennyiben a konferenciával kapcsolatban kérdése van, kérjük érdeklődjön a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímen.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com