Belföld

A válság miatt nehéz helyzetbe került családok támogatására létrehozott krízisalapból január 26-ig összesen 3,53 milliárd forintot fizettek ki, a folyósított ellátás összege átlagosan 40166 forint volt - mondta Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) államtitkára. Január végi adatok szerint a krízisalapnál összesen csaknem 88000 ügyben született támogató döntés, és az ellátást az esetek 97 százalékában kiutalták.
A krízishelyzetbe került emberek támogatásáról szóló kormányrendelet szerint egyszeri, vissza nem térítendő állami támogatás formájában segítik a válság miatt nehéz helyzetbe került családokat. Az ellátás összege legalább 20000, legfeljebb 50000 forint lehet, de különös méltánylást igénylő esetben maximum 100000 forint is adható. Az utóbbi, megemelt összegű támogatást több mint 3500 kérelem esetében adták meg eddig.


Korózs Lajos emlékeztetett, hogy a támogatás igénylési határidejét 2010. április 30-ig meghosszabbították. A magasabb összegű támogatásra rendelkezésre álló keret összegét pedig felemelték az előirányzat 1 százalékáról annak 10 százalékára. Emlékeztetett, hogy 2009. november 15-től új jogcímmel bővült a program: azok a családok, ahol nincs vezetékes fűtési lehetőség, fix összegű, 50000 forintos támogatásban részesülhetnek.

A hajléktalanok ellátása kapcsán az államtitkár elmondta: jó a tárca együttműködése a Fővárosi Közgyűléssel, és a főváros több tízmillió forinttal segíti saját költségvetéséből az ellátását. A szaktárca pedig több mint 620 millió forintot biztosított erre a célra.


Az államtitkár beszélt arról is: felhívással fordultak az erdőgazdaságokhoz és a közintézményekhez, hogy biztosítsanak lehetőséget hulladékfa gyűjtésére. Korózs Lajos szerint krízishelyzetben meg lehet duplázni a népkonyhai kapacitásokat, így ha szükséges, akár naponta 7500 adag étel előállítását tudják finanszírozni és kiosztani.
Forrás: MTI

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
0 #2 Buzás Endre 2010-02-05 18:05
Tisztelt Oláhné Dénes Mária

Kérem hívja fel a Magyar Vöröskereszt Észak-Magyarors zági Regionális Diszpécser Szolgálatát a +36-46/323-260 számon. Esetleg a kapcsolat fül alatt ha elküldi elérhetőségét továbbítom a diszpécsernek aki felhívja Önt.

Tisztelettel
Buzás Endre
Idézet
 
 
0 #1 olahné Dénes Mária 2010-02-05 17:53
Kérem szépen mi csak 2 gyerekre kapunk családi potlékot meg 1 gyermekre gyest ,meg 1 rendelkezésre állási támogatást öszesen kapunk 81 ezer ft .de fával és vilanyal tudunk fűteni igy a vilany számlánk 30ezer és a tanácsi bérlakás is 28100ft meg vanak állando gyogyszerek meg élelemre pelenkára alig marad mert ha fát veszünk akor élelemre nem marad.nem tudom tudnak e segiteni.
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com