Belföld

Valószínűleg meglepő, de a hajléktalanok több mint felének van valamilyen munkajövedelme - mondta az InfoRádiónak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke azt követően, hogy a segélyszervezet Budapest után Veszprémben is nyitott egy hajléktalanokat foglalkoztató mosodát.

A hajléktalanok többsége nagyon szeretne dolgozni, sőt közel felüknek van is valamiféle munkajövedelme - mondta az InfoRádiónak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke, aki hozzátette: üveggyűjtögetésből, kukázásból és lomtalanításból szereznek valamennyi pénzt az utcán élők.

Ezek az emberek keményen megdolgoznak a kevés bevételért, amit összegyűjtenek ezekért a munkákért - ha például a kukásautó előtt akarnak odaérni, akkor hajnali öt előtt kell kelniük - érzékeltette a hajléktalanok munkás életét Vecsei Miklós, aki hozzátette: ezek az emberek komoly hátrányban vannak, hiszen sokuk több éve már nem dolgozik, ráadásul postai címük sincs.

A Hajléktalanokért Közalapítványt is vezető Vecsei Miklós elmondta azt is: a hajléktalanok munkához jutását az is megnehezíti, hogy beszűkült az alkalmi munkák piaca. Korábban főleg az építőiparban tudtak munkát találni, ám most már ez is nehéz, és a takarítási munkákból is egyre kevesebb van.

Sokan azok közül, akik az előző években olcsó munkásszállókon laktak, mert alkalmi munkákból meg tudtak élni, visszacsúsztak a hajléktalanszállókra.

A szakértő hangsúlyozta: a hajléktalan-ellátás és -rehabilitáció során nagyon fontos szerep jut azoknak a kapcsolatoknak, amelyeket még tud támaszkodni az otthontalan: barátok, rokonok, akik motivációt jelenthetnek, és be tudja nekik bizonyítani, hogy mégis ér valamit.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com