Dél-Alföld

A zárókonferenciával csütörtökön befejeződött a hajléktalan emberek megsegítésére életre hívott, „Kézen-fog-lak” elnevezésű program Békésen.

Kádasné Öreg Julianna, a projektet megvalósító békési szociális szolgáltató központ igazgatója köszöntőjében elmondta, örömteli, hogy a város ismét valami újat, innovatívat tudott nyújtani, mellyel párhuzamosan nehéz sorsú embereket is támogattak.

Izsó Gábor polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a szociális szolgáltató központ milyen fontos szerepet tölt be a település, illetve a hátrányos helyzetű emberek életében.

Nagy György Miklósné tanácsadó kiemelte, hogy a projekt célcsoportja a nem lakás céljára szolgáló épületben élők, a hajléktalanság szélén lavírozók és a hajléktalanszálló lakói közül került ki.

A résztvevők a kiválasztás után — takarító, parkgondozó, szárazépítész, biztonsági őr, szakács képzettséget — szerezhettek, de akadt, aki így fejezhette be az általános iskola nyolc osztályát. Következő lépésként összesen hat különböző foglalkoztatónál helyezkedtek el az érintettek, majd a lakhatási helyzetük javult jelentősen. Nyolc ember számára összesen 81,5 hónapra biztosítottak mindehhez támogatást. Közülük heten ma is albérletben élnek, szociális helyzetük és kapcsolataik is jelentősen javultak. Volt, aki újra magához tudta venni gyermekét, más visszaköltözött a férjéhez, s egy szülő nyaralni tudta vinni gyermekét.

Fazekas Ágnes projektmenedzser a program részleteibe engedett betekintést előadásában. Szólt arról, hogyan álltak munkába a résztvevők, miként sikerült a közösségerősítő, csapatépítő kirándulás a Dunakanyarba, illetve, hogy alakult a projekt hónapról hónapra. Egyébként akad olyan résztvevő, aki mára egy nagyobb cég logisztikai referense lett.


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com