Dél-Alföld

Szentelt kaláccsal és forró teával várta a hajléktalanokat és a rászorulókat a Gyimesi család csütörtökön délelőtt a Klauzál téren, Szeged karácsonyfája előtt.

A család már negyedik éve szervezi meg családos jótékony akcióját. A cél ezzel, hogy azoknak is közösségi élményt és családi szeretet nyújtsanak, aki egyébként egyedül töltik az ünnepet. “Fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy a karácsony a szeretetről szól, nem az anyagiakról és az ajándékok utáni rohangálásról. Egy pillanatra szeretnénk ebből kiszakítani a szegedieket” – fogalmazta meg Gyimesi László, önkormányzati képviselő.

Gyimesi László és családja

Gyimesi édesapjával, az operaénekes Gyimesi Kálmánnal, és édesanyjával, a szintén operaénekes Bajtay Horváth Ágotával osztogatta a teát és a kalácsot Szeged főterén. Az akció a Favorit Pékséggel összefogásban valósult meg. Az esemény kezdetekor a kalácsokat 11 órakor Kondé Lajos atya, a Belvárosi Plébánia plébánosa áldotta meg. Az idősebb Gyimesi, akit idén Szeged díszpolgárává választottak elmondta: az egész művészet egy adakozás, egy művész embernek pedig kötelessége részét kivenni a társadalmi felelősségvállalásban, adakozni kell és segíteni ahol lehet.

Forró tea és kalács a rászorulóknak. (A képre kattintva galéria nyílik.)

2011. december 22., csütörtök, 14:34

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com