Dél-Alföld

Debrecen – 100 százalékos a kihasználtság a Dobozi utcai hajléktalanszállón és a debreceni menedékhelyeken is. Idén még nem volt áldozata a télnek. A tapasztalatok szerint azonban a kritikus időszak általában a január második fele és a február. A ReFoMix Kft. munkatársai arra számítanak, hogy a következő hetekben a menedékhelyek és az orvosi rendelő forgalma is jelentősen emelkedik.

 

Hónapok óta tartó panaszokkal kereste fel a Dobozi utcai rendelőt Meszesánné Erdős Eszter. Ő jelenleg hajléktalan, de azt mondja: ha meggyógyul, szeretne változtatni az életén. Házi gondozást vállalna.

- November óta elég sűrűn betegeskedek, ezért nem tudok elhelyezkedni, viszont várnak itt rám, bíznak abban, ha meggyógyulok tudok dolgozni – hallhattuk az asszonyt.

A Dobozi utcai hajléktalanszállón harmincöten próbálják átvészelni a hideg téli napokat. Vogyis László egy Franciaországból kapott hálózsákkal melegíti magát, amikor a szabadban éjszakázik. Évek óta hajléktalan.

- Az asszony meghalt, hazugság nélkül válaszolok, alkoholista lett belőlem – mondta Vogyis László.

A ReFoMix Kft. munkatársai abban bíznak, hogy a hajléktalanok állapota a hideg ellenére nem romlik, az elmúlt három évhez hasonlóan idén sem lesz áldozata a télnek Debrecenben. A ReFoMix Kft. a 100 százalékos kihasználtság ellenére eddig mindenkinek tudott szállást adni.

- Eddig megúsztuk a nagyon nagy hidegeket, de ez nem jelenti azt, hogy februárban nem lesz még mínusz 10-20 fok. Reménykedünk abban, hogy továbbra is tudjuk állni a sarat, és mindenkit el tudunk helyezni, aki jelentkezik a szálláshelyekre – tájékoztatott Hosszú Zoltán, a ReFoMix Kft. utcai szolgálatvezetője.

Debrecenben a hajléktalanszállón és menedékhelyeken több mint 300 embernek jut férőhely, de 100-120 ember a leghidegebb időben is a szabad ég alatt, vagy fűtetlen kunyhóban tölti az éjszakát.

Dehir – Megteltek a hideg miatt a hajléktalanszállók

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com