Dél-Alföld

Szeged - Bécsi körúton élő olvasónk jelezte: ismét hajléktalanok jelentek meg a környéken néhány napja. A ház előtti padokon alszanak, ott végzik a dolgukat, zavarják az ott lakókat. Évről évre visszatérő problémáról van szó.

– Mi csak megpihentünk, sohasem alszunk itt – mondta egy hajléktan férfi a Bécsi körúton, a padon ülve. Élettársával épp beszerzőkörúton járt Alsóvároson. Ismerik azokat, akik a közeli padokra vackolnak be minden évben. – Neveket nem mondok, az arcomat nem adom – jelentette ki az otthontalan. Szerinte veszélybe kerülne.

Szinte napra pontosan egy éve írtunk a problémáról, akkor is a környéken élők hívták fel a figyelmünket a hajléktalanokra. Cikkünk után eltűntek a környékről, de mostanra megint megjelentek. Többek között egy középkorú nő, akivel magunk is próbáltunk beszélni, de nem tudtunk. Nem értettük, amit mond, néhány szó után pedig agresszívvá vált.

– Őt is ismerjük, kiszámíthatatlan, veszélyes – mondja a padon pihenő férfi élettársa. Elmesélik, hogy 15 éve vannak együtt, az utcára kerülésük után jöttek össze. Napról napra élnek, a férfi „lejmolásból", a nő gyűjtögetésből tartja fenn magát. Szinte egész nap együtt vannak, az éjszakát azonban külön töltik. Állításuk szerint így egyszerűbb és biztonságosabb.

– Minden évben felbukkan ez a probléma, pontosan ezért távolítottuk el a Bécsi körút és a Szentháromság utca kereszteződésénél lévő padot tavaly – mondta Gyimesi László önkormányzati képviselő. Idén azonban még nem érkezett hozzá panasz a padokat elfoglaló hajléktalanok miatt.
Ígérte: intézkedni fog.

Életvitelszerű lakhatás és koldulás. Közterületen életvitelszerű lakhatás tilalmának megszegése és a koldulás – ez a két szabálysértés vonatkozhat a Bécsi körúti hajléktalanokra. – A rendőrség a szabálysértések elkövetőjét figyelmeztetheti, helyszíni bírságolhatja vagy feljelentheti – tudtuk meg Szenti Szabolcstól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől. A rendőrök az intézkedések során tájékoztatják a hajléktalanokat a számukra ellátást nyújtó intézményekről, akaratuk ellenére azonban nem kényszeríthetik őket oda. Mindkét szabálysértés miatt a közterület-felügyelet is intézkedhet, és helyszíni bírságot szabhat ki. – Amennyiben a hajléktalanok olyan magatartást tanúsítanak, amely az ott élőket zavarja (hangoskodnak, koldulnak), akkor kérjük, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 107-es segélyhívón – mondta a szóvivő.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com