Dél-Alföld

Zsombó plébánosa az utóbbi időben gyakran nyújt támogatást a hódmezővásárhelyi hajléktalan szálló lakóinak, akik viszonzásként felajánlották, hogy segítik kifesteni a zsombói iskolát.

Zsombó község plébánosa, Gyenes Csaba atya és lelkes segítői, a község polgármestere, Gyuris Zsolt, valamint a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanárai, továbbá diákjai már több alkalommal is segítették és megvendégelték a – 2011. júliusától a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő – hódmezővásárhelyi Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató hajléktalanszállójának lakóit, elismerve és támogatva ezzel a fenntartó egyház, Ritz Judit főigazgató és az intézményt vezető Korsós Sándor munkáját.

Az együttműködés napjainkban már szinte hagyománnyá vált, gyakoriak a közös főzés és palacsintasütés keretében szervezett rendezvények. A zsombóiak az ételkészítésekkel és élelmiszeradományokkal rendszeresen segítik a vásárhelyi hajléktalan szálló lakóit, akik most módot találtak a sok jó tett viszonzására.

A zsombói Szent Imre Katolikus Általános Iskola felújításra, festésre szorul. A hajléktalan szálló dolgozói és lakói a sok törődés és adomány viszonzásaként részt vállaltak az iskola egy részének átfestésében. A napokban a hódmezővásárhelyi Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató részeként működő hajléktalanszálló lakói és dolgozói segítségével megújul a zsombói iskola.

Forrás: Szeged24

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com