Dél-Alföld

Jelenleg 48 hajléktalan lakik a hódmezővásárhelyi Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató intézményében, ami több mint százszázalékos kihasználtságot jelent, ám ez a szám a tél eljövetelével még 15-20 fővel is bővülhet – tájékoztatott Korsós Sándor igazgató.

 

A hajléktalanszálló 42 férőhellyel rendelkezik, ám már 48 fő él az épületben – mondta el Korsós Sándor, a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató igazgatója, aki elárulta, több fontos lépést is megtesznek annak érdekében, hogy a téli időszakban senki se éljen az utcán, és élhetetlen körülmények között.

Megtartották a jelzőrendszeri konferenciát a Családsegítő Szolgálattal közösen, ahol a jelzőrendszer tagjai is részt vettek. Emellett a Szociális Szolgáltató tagjai mindennap, míg a rendőrséggel közösen hetente egy alkalommal járőröznek a városban, hogy megtalálják azokat a rászorulókat, akiket ajánlott bevinni a szociális intézménybe a hideg időjárás veszélyei elől.

Ha igazak az előrejelzések, hosszú és kemény tél jön – folytatta Korsós Sándor, aki szerint akár még 15-20 emberrel gyarapodhat a hajléktalanszálló létszáma. Azonban, ha az intézményükben már nem lesz szabad hely,  melegedőhelyet akkor is biztosítanak; emellett szükség esetén a helyi önkormányzat is nyit egy melegedőhelyet, ahová mindenkit szeretettel várnak.

 

Kovács Péter

 

Az eredeti cikk a promenad.hu-n

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com