Dél-Alföld

Zenés, táncos programokat és kiállítás szerveztek, valamint adományokat gyűjtöttek az immár ötödik alkalommal megrendezett Szolidaritás Éjszakáján, Szegeden. A Dugonics téri eseményre Magyar Anna megyei közgyűlési elnök Farkasné Pocsai Blanka városi önkormányzati képviselővel közösen lelki táplálékot, Bibliát vitt magával. A hajléktalanokat segítők munkáját pedig nagyméretű termoszokkal igyekeztek könnyebbé tenni.


"Ezen a napon sokan igyekeznek sok mindennel segíteni a fedél nélkül élőknek - mi arra gondoltunk, hogy a hit az, ami igazán reményt ad egy könnyebb, boldogabb jövőre" - mondta el Magyar Anna megyei elnök. Hozzátette: nemcsak a testet, hanem a lelket is ápolni kell, ezért hozott Bibliákat ajándékba erre az eseményre.

Emellett a hajléktalanokat nap, mint nap segítők munkáját is szerették volna megkönnyíteni, ezért nagyméretű, 15 literes termoszokat is adományoznak a szervezőknek, akik így nagy hidegben is melegen tudják tartani az érintetteknek szánt teát, amit egyébként hetente osztanak az utcán élőknek.


Farkasné Pocsai Blanka, szegedi önkormányzati képviselő az Erzsébet-nap alkalmából Szent Erzsébet példáját hozta fel, akinek kötényében rózsává változott a kenyér, amit a szegényeknek szánt. Az esemény védnöke, Juhász Gyula szegedi önkormányzati képviselő pedig azt mondta, míg 2001-ben 1,7, addig 2008-ban már 3,1 millió ember élt létminimumon, vagy az alatt Magyarországon. Ezért is kellene a kríziskezelés helyett a megelőzésre fektetni a hangsúlyt országszerte és Szegeden egyaránt.

A Dugonics téren felállított sátrakban csütörtökön összegyűjtött adományokat a Lelkészség Hajléktalanokat Látogató Csoportja, az Egyházmegyei Karitasz önkéntesei és a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai osztják majd szét a hajléktalanok között a rendszeres Teajáratok alkalmával.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com