Dél-Alföld

Egyre több a hajléktalan vagy a hamarosan azzá váló Kecskeméten. Azonban ez nem egyedi probléma, hiszen az országban mindenütt ez a helyzet, amihez nagyban hozzájárul a már két éve tartó gazdasági válság, melynek hatására mind többen veszítik el egzisztenciájukat és kényszerülnek az utcára. Többek közt erről is szó volt azon a ma délelőtti konferencián, ahol a FogLak elnevezésű, kifejezetten a hajléktalanokat megsegítő Uniós pályázat részleteit ismertették.

Ha a nyitvatartási időt vesszük alapul, akkor az utóbbi időben percenként hárman vették igénybe a kecskeméti Máltai Szeretetszolgálat valamely szolgáltatását. Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél Alföldi Régiójának igazgatója szerint ennek oka egyértelműen a két éve tartó gazdasági válság.


„Függetlenül attól, hogy nyár volt az ellátotti létszám nem csökkent még csak azt sem mondhatnánk, hogy stagnált, hanem folyamatosan emelkedett idén ősszel pedig szinte robbanásszerű igény jelentkezett a nappali melegedők és a népkonyha szolgáltatásainak igénybevételére.”- mondta el Rigóné Kiss Éva a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Dél Alföldi Régiójának igazgatója

A FogLak elnevezésű, kifejezetten a hajléktalanokat megsegítő pályázat lényege, hogy a most rendelkezésre álló több mint másfél milliárd forintból a hajléktalanoknak szeretnének lakást és álláslehetőséget biztosítani.

„Ez elég arra, hogy bértámogatást és járuléktámogatást tudunk folyosósítani a minimálbér szintjének megfelelően, elegendő arra, hogy havonta csökkenő rendszerben albérleti támogatást tudjunk adni maximum 12 hónapig”- mondta el Maróthy Márta a Hajléktalanokért Közalapítvány szakmai vezetőAzonban pusztán pénzzel nem lehet segíteni a jelenlegi helyzeten, erre hívta fel a figyelmet Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő aki mint elmondta a kormánynak kellene lépnie, hiszen az addigi próbálkozások nem voltak eredményesek.

„A megelőzés a legtöbb amit az állam tehet, jobban kellene gazdálkodni, ezzel szembon most egy válság van ami itt Magyarországon nagyobb mint a világban, sajnos ez meglátszik a hajléktalanok számának gyors növekedésén is.”- mondta el Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő

A pályázat célja nem csak az, hogy pénzzel támogassák a hajléktalanokat, hanem hogy visszavezessék őket a társadalomba illetve a munkaerő piacra.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com