a világból

Lakcímváltozás be nem jelentése miatt került rács mögé egy hajléktalan az Egyesült Államokban: nem közölte a hatósággal, hogy elköltözött egy ipari szeméttartályból.

Az eset Új-Mexikó államban történt. A hajléktalan férfit korábban szexuális bűntettért börtönre ítélték. Szabadulása után szigorúan elrendelték, hogy mindig jelentse be lakhelyét, és tíz napon belül tudassa a hatósággal, ha az megváltozik. Ezt mulasztotta el, amikor a szeméttárolóból egy hajléktalanszállóra költözött. A rendőrség onnan vitte el.

A férfi azzal védekezik, hogy nincs teljesen tisztában a lakhely-bejelentési szabályokkal, ám a rendőrség szerint már többször figyelmeztették erre, mivel korábban is megszegte az előírást. A hajléktalan ezúttal akár esztendőkre is hajlékot kaphat: háromévi börtönbüntetésre ítélhetik, amiért harmadszor is elmulasztotta bejelenteni költözködését.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com